Pokaż wyniki od 1 do 10 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Mieszany widok

kucyk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez travelphotography Zobacz posta
    Kupowalam przez angielskiego ebaya ...z wysylka do Anglii oczywiscie.
    Digital rev ma ceny na ebayu zwykle nizsze niz u siebie na stronce, dlatego najlepiej wyszukac konkretne aukcje. Taniej wychodiz, bo zapewne nie trzeba placic VAT. Nie wiem do konca. Zwracaja tez czesto za ewentualne oplaty celne, ale to zalezy od warunkow aukcji.

Kupowalam u nich Canon EF 70-200mm f/4 L IS USM - na pewno zaoszczedzilam 1/4 ceny jak porownywalam do tego, co mam zaplacic w Polsce lub w Anglii. Oryginalnie w sklepie ten obiektyw kosztowal prawie 900 funtow, zaplacilam jakos 650 (na stronce Digital Rev kosztuje teraz 780gbp). Mysle, ze to tez zalezy od tego, co kupujesz, na pewno nie na wszystkim bedzie tak korzystnie.
    poczekaj z miesiac i daj znac jak przyjdzie faktura z clem do zaplaty, jak nie przyjdzie to tez daj znac, przyda sie taki sprawdzony sklepik 8)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucyk Zobacz posta
    poczekaj z miesiac i daj znac jak przyjdzie faktura z clem do zaplaty, jak nie przyjdzie to tez daj znac, przyda sie taki sprawdzony sklepik 8)
    Moge od razu dac znac
    Szkielko kupowalam w sierpniu. Zaplacilam clo przy odbiorze od razu. W aukcji bylo, ze zwracaja za clo, wiec odeslalam zeskanowany kwit do Digital Rev i dostalam zwrot po jakims tygodniu. Czyli zero dodatkowych kosztow.

Ale teraz widze, ze roznica ceny sklep/ digital rev na inne szkielko, na ktore mam apetyt nie jest tak duza, wiec pewnie bede sie zastanawiac. Chyba, ze jakas korzystna aukcja sie trafi...

PS. Jak bylo w Australii?

Bywalec Awatar Woodland
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...

PS. Jak bylo w Australii?
    Wszystko jest kwestia gustu, ale dla mnie jest to najlepszy kraj aby się osiedlić. Wyjątkowi ludzie, przyroda, otoczenie. jest to kraj prawie "na końcu świata" i to jest chyba najlepsze. O Australii mozna mówić i pisać bardzo dużo. Najlepiej samemu zobaczyć i mieć własną opionię. Polecam na urlop.
    Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woodland Zobacz posta
    najlepszy kraj aby się osiedlić.
    Kiedys o tym myslalam, ale ...chyba za bardzo na koncu swiata jednak. Pewnie bede wolala tylko na urlop. Jakies Twoje fotki mozna stamtad zoabczyc?

Bywalec Awatar Woodland
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kiedys o tym myslalam, ale ...chyba za bardzo na koncu swiata jednak. Pewnie bede wolala tylko na urlop. Jakies Twoje fotki mozna stamtad zoabczyc?
    Kilka fotek w mojej galerii na Canon-Board. A reszty jeszcze nie obrobiłem. Postaram sie zrobic to jak najszybciej.
    Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przypomnę nieśmiało że na forum istnieje coś takiego jak Prywatna Wiadomość by nie rozwalać wątków tekstami nie na temat .

Uprawnienia umieszczania postów