Strona 9 z 51 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

właśnie dopytuje się o warunk przesyłki
    'testowo' jednego szkła, narazie, bo smak mam na więcej, może uzasadniony może nie
    i mam pytanie jak płaciliście ? via paypal ? czy przelew ? czy jeszcze inaczej
    mnie w sumie interesuje przelew i koszt wykonania jego na ich konto
    no i siedze w pl więc przesyłka tutaj własnie

aaa i pytanie w jakimś tam punkcie piszą że ubezpieczenie 5Ł wymagane ok
    w innym niżej, że numery transferowe przesyłek tylko dla przesyłek z ubezpieczeniem i odpowiedzialność za zagubienie także dla ubezpieczonych, ale przecież wyżej stoi że ubezpieczenie wymagane, więc jak to kurna jest ????

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez jadeit ; 14-06-2007 o 23:16
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jadeit odnosnie KEA-PHOTO
    Jeden forumowy kolega zapytal mnie o zakup w tymze sklepie. Do Polski tez wysylaja. Jak do UK i zaaplacisz clo to oni oddadza ci zale zaaplaacone clo - 10Funciakow.
    Kolega mial problemy z Angielskim - npisalem jaka jest z clem w PL (poniewaz zaa 4 tyg maam slub siostry i przyltuje do PL to kolega powiedzil ze najwyzej kupi - oni wysla ado mnie a jaa mu dostarcze w PL)

A to jest odpowiedz Alberta

Hi Robert,
    It is impossible to guarantee no duty to Poland because the customs there is very stringent. It is not possible to escape customs there, but to pay a little bit duty.
    I can ship to your UK address so you can send the item to your friend in Poland.
    Best regards,
    Albert

Jak chcesz wiedziec wiecej co i jak to przebieglo - jakie wartosci i o co chodzi - "walnij" PW.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wygląda na to, że wszelkie zyski płynące z kupowania w tym sklepie wynikają z manipulacji wartościa przesyłki i unikaniem cła w UK (choć jak widac po przykładzie zoom'a angole nie są głupi i kasę równiez czasem przynajmniej ściągają).

Jestem zainteresowany sytuacją, która opisał wcześniej yogi-bear. Chciałbym legalnie kupić sobie coś naprawdę drogiego, oclić i naliczyć VAT (który mi zwrócą na podstawie dokumentu SAD), a następnie wrzucić w koszta. Niestety w takiej sytuacji ceny w tym sklepie sa horrendalnie drogie i bardziej się opłaca kupować w USA, a nawet spokojnie w Polsce :/
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Ja kupowałem tutaj http://hvstar.net/
    i oczywiście wszystko idzie jako "gift" o wartosci 5euro

Nieważne, że w środku polar za 130USD.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Wygląda na to, że wszelkie zyski płynące z kupowania w tym sklepie wynikają z manipulacji wartościa przesyłki i unikaniem cła w UK
    :/
    Dokladnie tak

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Jestem zainteresowany sytuacją, która opisał wcześniej yogi-bear. Chciałbym legalnie kupić sobie coś naprawdę drogiego, oclić i naliczyć VAT (który mi zwrócą na podstawie dokumentu SAD), a następnie wrzucić w koszta. Niestety w takiej sytuacji ceny w tym sklepie sa horrendalnie drogie i bardziej się opłaca kupować w USA, a nawet spokojnie w Polsce :/
    Sppytaj czy wystaiwa ci Fakture. Z B&H nie jest wcale tak zle - nie potrzebna byla mi faktura i chcailem "uniknac cla" dlatego KEA_PHOTO - jakbym zakupil w B&H cena z dowozem byla by "taka sama [minimalana roznica]" - jak chcesz z faktura - to B&H + Internetional Delvery = i masz po klopocie - znajomy (1 kumpe kumpla, ktorego poznalem) tylko w B&H kupuje. Polecam

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak własnie planuję, ale tyle się naczytałęm o tych supercenach w HK..
    nota bene mam inny problem, w USA sklepy wysyłające do Europy (w tym B&H) nie mają tego sprzętu, a zamawianie chyba zwiększa ryzyko komplikacji.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja kupilem 580EX II - wynioslo mnie 10funciakow mniej niz w B&H (chodzilo mi o niezaplacenie cla) Ten kolega kupuje od kilku lat i tylko raz (na ponad 20 zakupuw) zaplacil clo w B&H. Czego szukasz ze B&H nie ma - oni maja raczej wszystko

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jakiś czas temu robiłem zakupy w B&H. Wszystko ładnie zapakowałem do koszyczka, wpisałem swoje dane, numery karty kredytowej... i okazało się że akceptują tylko karty z USA. :/

W sprawie faktur... czy jakiś doświadczony albo oczytany w tych tematach człowiek może napisać JAK to wszystko załatwić? Trzeba podać im nazwę firmy, NIP...? Może wystarczą papiery z Urzędu Celnego żeby puścić to w koszty? Z uwagi na chorą cenę 50 f/1.2 w PL bardziej opłaca się brać go legalnie (z cłem i vatem) z USA/HK.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Jakiś czas temu robiłem zakupy w B&H. Wszystko ładnie zapakowałem do koszyczka, wpisałem swoje dane, numery karty kredytowej... i okazało się że akceptują tylko karty z USA. :/...........
    Tutaj sie nie zgodze z UK (100%) tez dzialaja. Masz kredytowa czy "zwykla"? Moze z PL tylko kresytowa bedzie dzialac?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Tutaj sie nie zgodze z UK (100%) tez dzialaja. Masz kredytowa czy "zwykla"? Moze z PL tylko kresytowa bedzie dzialac?
    Z PL przyjeło mi kartę, karta kredytowa z PL oddziału deutsche bank-u.

Pzdr.

Strona 9 z 51 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów