Dostalem dzis poczta fakture z FedEx-u. Do zaplacenia clo i VAT za przesylke sprzed miesiaca - czyli 5D...
Calosc (VAT, clo, oplaty administracyjne itepe) wyszlo €23.77... Nie jest tak zle...
pzdrw
t.
Dostalem dzis poczta fakture z FedEx-u. Do zaplacenia clo i VAT za przesylke sprzed miesiaca - czyli 5D...
Calosc (VAT, clo, oplaty administracyjne itepe) wyszlo €23.77... Nie jest tak zle...
pzdrw
t.
5D
zOOn - u nas cło takie same na sprzęt foto z HK jak u Ciebie?
Ostatnio edytowane przez schabu ; 14-05-2007 o 14:38
Podejrzewam, ze tak - na fakturze wyszczegolniony jest 'EU VAT' i 'European Unin' tax.
A te oplaty sa tak niewielkie - bo w zalaczonej kopii listu przewozowego jak byk stoi, ze: Sample for testing / display only. Not for resale. Total price $282.00 HKD (Dolarow HK) - czyli jakies 27 euro...
5D
to nawet nie opłaca się wysyłać do UK a potem do Polski bo przesyłka(ubezpieczona) może tyle kosztować![]()
Z tego wynika, ze szkoda czasu i dodatkowych kosztow kupowac via UK.
Mi po raz pierwszy kazali cos zaplacic - a jesli juz, to spodziewalem sie wyzszych oplat. Widac, ze jesli sklep jest OK i wpisze co trzeba, to nie ma sie co bac :-).
5D
no to w tym tygodniu w końcu zakupy sesese ]:->
Tylko zanim kupisz spytaj sprzedawcy czy wysle jako 'gift' i zanizy wartosc na fakturze. Lepiej sie upewnic przed kupnem zeby potem nie miec niemilej niespodzianki przy odbiorze.
no ja potrzebuje faktury niezaniżone bo muszę się z tego rozliczyć, ale przesyłki wyślę na dwa różne adresy i dwa różne nazwiska.
... korci mnie bardzo żeby się odezwać... :-)) Właśnie odebrałem przesyłkę z HK tzn. dwa objektywy Canona: 85 1.8 i 135L 2.0 .Jestem bardzo zadowolony ,bo pachną świeżością w cenie o 1/4 niższą niz oferowane w Allegro!!! Im droższy objektyw tym różnice w cenie są większe (1000- 2000 zł!!!). Ja zaoszczędziłem na tych dwóch objektywach okolo 1500 zl!!!. Przy odbiorze zapłaciełem tylko 143zł !!!!
(to jest VAT + cło) Już wiem z czego żyją niektórzy allegrowicze. Pozdrawiam Wszystkich Canonowców i całą resztę. maciek
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl