Pokaż wyniki od 1 do 10 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Mieszany widok

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Akurat GI opisał na paczce dokładną zawartość z cenami (bo dostałem w powiadomieniu oryg. wydruk GI z wykazem zawartości). I tyle. Myślałem, że cłu nie podlegają paczki do 100USD, ale się myliłem.

Zadzwoniłem do WER Zabrze i kazali mi emailem podesłać wydruki potwierdzeń zamówienia (fakture z ebaya; buy now wzialem) oraz potwierdzenie platnosci (tu wydruk z paypala) i oświadczenie, że jestem osobą fizyczną (bo dostarczenie było na adr. firmowy). I teraz czekam. Ciekawe ile naliczą...
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Akurat GI opisał na paczce dokładną zawartość z cenami (bo dostałem w powiadomieniu oryg. wydruk GI z wykazem zawartości). I tyle. Myślałem, że cłu nie podlegają paczki do 100USD, ale się myliłem.

Zadzwoniłem do WER Zabrze i kazali mi emailem podesłać wydruki potwierdzeń zamówienia (fakture z ebaya; buy now wzialem) oraz potwierdzenie platnosci (tu wydruk z paypala) i oświadczenie, że jestem osobą fizyczną (bo dostarczenie było na adr. firmowy). I teraz czekam. Ciekawe ile naliczą...
    Ja akurat miałem tak, że deklaracja była na 110dol (czyli już wartość do oclenia), a w środku była mini karteczka z rachunkiem na 300dol i od tej wartości naliczono mi cło :/
    Następnym razem radze im powiedzieć, że mają deklarować dużo mniej i bez zbędnych rachunków w środku...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Uprawnienia umieszczania postów