czyli kupując w obrębie UE płacimy cenę za którą faktycznie kupiliśmy towar bez żadnych dodatkowych opłat?
czyli kupując w obrębie UE płacimy cenę za którą faktycznie kupiliśmy towar bez żadnych dodatkowych opłat?
30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki
jak jest z gwarancja od Kea-Photo? co znaczy 3 letnia gwarancja????? czy otrzymuje sie gwarancje canona czy jakas "alternatywna", kto kupil u Kea-Photo prosze o informacje
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
"A little bit too much... is just enough for me" - Jean Cocteau
Fotografia ślubna, reportaż ślubny
Bartek Witek Photography na Instagramie
uwaga na paczki z Azji - koleżanka kupiła Nikona D300 za super okazje i dostała w paczce podróbkę ROLEXA - autentyk - UWAGA!
FF + 24-105 + 50 1.4
dlaczego na sprzet kupiony w azjicanon nie daje swojej firmowej gwarancji tylko jakas alternatywna [na przyklad u Kea-Photo]? moze sie ktos orirntuje ca to za knyf.......
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
Przepraszam moj blad, nie doczytalem dokladnie pytania. Vat w Irlandii sie placi za paczki z poza unii o wartosci deklarowanej >100e. Wewnatrz unii oczywiscie celnicy nic nie 'dowala'![]()
Kupiłem tydzień temu triggery z GadgetInfinity. Właśnie doszły... do centrum WER Zabrze, które poprosiło o papiery do oclenia przesyłki. Wartość ok 60USD - no i mi zatrzymali. Szło przez air mail.
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Ja też miałem tak ostatnio, tyle że z innym sprzedającym (brałem dla kumpla pilot bezprzewodowy). Koleś nie nakleił deklaracji celnej na paczce, przez co poproszono mnie o podanie wartości i zawartości przesyłki (wystarczy posłać na maila). Napisałem do kolesia z HK żeby mi posłał fakturke na odpowiednią kwotę i odesłałem to mailem do Zabrza. Po wysłaniu maila musiałem ok. tygodnia czekaćna paczkę, ale za to nie naliczono dodatkowych opłat...
A druga sprawa Gadget infinity podaje za wysokie kwoty deklaracyjne, więc prawie każda paczka od nich jest oclona. Trzeba im pisać osobno żeby podawali kwoty mniejsze niż 30 dol.
Ostatnio edytowane przez czajna ; 17-07-2008 o 10:36
30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach
Akurat GI opisał na paczce dokładną zawartość z cenami (bo dostałem w powiadomieniu oryg. wydruk GI z wykazem zawartości). I tyle. Myślałem, że cłu nie podlegają paczki do 100USD, ale się myliłem.
Zadzwoniłem do WER Zabrze i kazali mi emailem podesłać wydruki potwierdzeń zamówienia (fakture z ebaya; buy now wzialem) oraz potwierdzenie platnosci (tu wydruk z paypala) i oświadczenie, że jestem osobą fizyczną (bo dostarczenie było na adr. firmowy). I teraz czekam. Ciekawe ile naliczą...
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy