Strona 27 z 49 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Mieszany widok

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

czyli kupując w obrębie UE płacimy cenę za którą faktycznie kupiliśmy towar bez żadnych dodatkowych opłat?
    30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

jak jest z gwarancja od Kea-Photo? co znaczy 3 letnia gwarancja????? czy otrzymuje sie gwarancje canona czy jakas "alternatywna", kto kupil u Kea-Photo prosze o informacje
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Dopiero zaczyna Awatar Burner
    Miasto
    Killorglin / Bochnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fmagik Zobacz posta
    jak jest z gwarancja od Kea-Photo? co znaczy 3 letnia gwarancja????? czy otrzymuje sie gwarancje canona czy jakas "alternatywna", kto kupil u Kea-Photo prosze o informacje
    Większość jest alternatywnych. Jeśli jest gwarancja Canona jest ona wyszczególniona w opisie aukcji!
    "A little bit too much... is just enough for me" - Jean Cocteau

Fotografia ślubna, reportaż ślubny
    Bartek Witek Photography na Instagramie

Dopiero zaczyna Awatar Jedrula

Domyślnie

uwaga na paczki z Azji - koleżanka kupiła Nikona D300 za super okazje i dostała w paczce podróbkę ROLEXA - autentyk - UWAGA!
    FF + 24-105 + 50 1.4

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

dlaczego na sprzet kupiony w azji canon nie daje swojej firmowej gwarancji tylko jakas alternatywna [na przyklad u Kea-Photo]? moze sie ktos orirntuje ca to za knyf.......
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fmagik Zobacz posta
    dlaczego na sprzet kupiony w azji canon nie daje swojej firmowej gwarancji tylko jakas alternatywna [na przyklad u Kea-Photo]? moze sie ktos orirntuje ca to za knyf.......
    Daje, ale ważną w azji, lepiej chyba albert (kea-photo) bedąc na miejscu ją zrealizuje niż ty więc dlatego tak.. tak jak w europie obowiązuje gwarancja eu a w stanach jest gwarancja obowiązująca w usa
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Przepraszam moj blad, nie doczytalem dokladnie pytania. Vat w Irlandii sie placi za paczki z poza unii o wartosci deklarowanej >100e. Wewnatrz unii oczywiscie celnicy nic nie 'dowala'

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Kupiłem tydzień temu triggery z GadgetInfinity. Właśnie doszły... do centrum WER Zabrze, które poprosiło o papiery do oclenia przesyłki. Wartość ok 60USD - no i mi zatrzymali. Szło przez air mail.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Kupiłem tydzień temu triggery z GadgetInfinity. Właśnie doszły... do centrum WER Zabrze, które poprosiło o papiery do oclenia przesyłki. Wartość ok 60USD - no i mi zatrzymali. Szło przez air mail.
    Ja też miałem tak ostatnio, tyle że z innym sprzedającym (brałem dla kumpla pilot bezprzewodowy). Koleś nie nakleił deklaracji celnej na paczce, przez co poproszono mnie o podanie wartości i zawartości przesyłki (wystarczy posłać na maila). Napisałem do kolesia z HK żeby mi posłał fakturke na odpowiednią kwotę i odesłałem to mailem do Zabrza. Po wysłaniu maila musiałem ok. tygodnia czekaćna paczkę, ale za to nie naliczono dodatkowych opłat...

A druga sprawa Gadget infinity podaje za wysokie kwoty deklaracyjne, więc prawie każda paczka od nich jest oclona. Trzeba im pisać osobno żeby podawali kwoty mniejsze niż 30 dol.
    Ostatnio edytowane przez czajna ; 17-07-2008 o 10:36
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Akurat GI opisał na paczce dokładną zawartość z cenami (bo dostałem w powiadomieniu oryg. wydruk GI z wykazem zawartości). I tyle. Myślałem, że cłu nie podlegają paczki do 100USD, ale się myliłem.

Zadzwoniłem do WER Zabrze i kazali mi emailem podesłać wydruki potwierdzeń zamówienia (fakture z ebaya; buy now wzialem) oraz potwierdzenie platnosci (tu wydruk z paypala) i oświadczenie, że jestem osobą fizyczną (bo dostarczenie było na adr. firmowy). I teraz czekam. Ciekawe ile naliczą...
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 27 z 49 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów