Pokaż wyniki od 1 do 10 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    w UK nie ma czegos takiego jak karta
    tu sie nie zgodze poniewaz 6mcy temu kupilem w uk C400D i normalnie karta byla :european warranty tak samo do obiektywu
    teraz zakupilem sprzet w HK i do lampy mam international warranty, do lensow mam 7 letnie gwarancje na kartach.co do C 40D to jest jakas karta na ktorej niby jest dealer adres, nazwa posiadacza, napisane ze 40D i nr seryjny,data zakupu i jakies 2 kody a reszta to chinskie obrazki.mozliwe ze to jest ta karta bo sa 2 kody ktore pewnie potzrebne sa do rejestracji online.Ale na 100% pewny nie jestem bo nie czuje sie dobrze w chinskim

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    tu sie nie zgodze poniewaz 6mcy temu kupilem w uk C400D i normalnie karta byla :european warranty tak samo do obiektywu
    Tak karta rejestracujna - gwarancja
    Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    teraz zakupilem sprzet w HK i do lampy mam international warranty, do lensow mam 7 letnie gwarancje na kartach.co do C 40D to jest jakas karta na ktorej niby jest dealer adres, nazwa posiadacza, napisane ze 40D i nr seryjny,data zakupu i jakies 2 kody a reszta to chinskie obrazki.mozliwe ze to jest ta karta bo sa 2 kody ktore pewnie potzrebne sa do rejestracji online.Ale na 100% pewny nie jestem bo nie czuje sie dobrze w chinskim
    7 lat to standard MackCam http://www.mackcam.com/ w UK wystarczy dowod zakupu (data i numer). Wszystko OK moim zdaniem. Nie masz sie o co martwic.

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Kombinacje z kosztami transportu?

Zamówiłem w hvstar.net w HK kilka filtrów B+W, pierścienie redukujące różnych wymiarów, razem za 467$, transport HKspeedpost wyliczono na 116$(jakby nie patrzeć sporo, ale...). Sprawdzałem jak program liczy koszty przesyłki i wychodzi,że dolicza po prostu 25%.
    Po paru dniach dostaję info,że:
    Normally we do not ship to Poland, but your order is large, we can ship your order via EMS(3-15 business days to deliver after dispatch) if you agree. It cost $43.5 more for this order. As Regular Air Mail to Poland takes a long time to deliver (sometimes more than 1 month) and it's not safe (sometimes get lost).. You can send the extra money to our paypal account star@hvstar.net if you agree and note "extra EMS cost for order " when you make payment. .
    If EMS is not acceptable, we are sorry that we have to cancel this order.
    We appreciate your consideration and cooperation in advance!
    Your early advice is expected.

Wynika z tego,że łączny koszt przesyłki ma wynieść 160$ (czyli 34% dolicza się do wartości zamówienia).
    Czy to taka norma w HK, czy próba "podskubania"? Macie jakieś doświadczenia/pomysły?

Uprawnienia umieszczania postów