Strona 12 z 51 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznan / Swarzedz

Domyślnie Zakupy w sieci (Hong-Kong); kea-photo i inni

Witajcie

Naczytalem sie w archiwum o zakupach w Hong-Kongu, znalazlem na e-bay'u wymienianego tu i polecanego kea-photo i napisalem ze chcialbym kupic 24-70... i dostalem odpowiedz: "sory, nie wysylam do Polski"...

Ktos moze wyjasnic skad taka odpowiedz? Moze ktos moglby mi pomoc w tej sprawie ew. polecic inny, sprawdzony sklep.
    Ktos moze jest na biezaco zorientowany jak wygladaja teraz zakupy via e-bay w HK? /entuazjastyczne watki ktore czytalem byly z wiosny i lata 2007/
    Czy to jednostkowy przypadek czy standardowa odpowiedz wszystkich sprzedawcow (moze boja sie prowokacji jakiejs

Ech, napalilem sie na obiektyw w nieco lepszej cenie a tu nici chyba jednak... :-/
    Plastikowa puszka i kilka tanich szkiełek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Chodzi o to ze CLO i podatek sie placi w PL w UK np Kea-Photo odaje calosc zaplaconego podatku/cla - 10funtow (oplata za "zalatwienie"sprawy). WIdac duzo osob z PL do nich pisalo o zwrot i chlopaki zrezygnowali (i tak maja klientow). Sproboj "digital rev"

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Ja kupowałem u t-dimension, przysłali do polski ale musiałem zapłacić cło, coprawda nie od faktycznej wartości sprzetu a od wartości podanej na przesyłce, wyszło ok 170 zł
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja w styczniu kupowałem w kea-photo, ale to był tylko telekonwerter (więc może kwestia wartości zamówienie). W opcji wysyłki nie było Polski, ale gdy zapytałem, odpowiedzieli że wysyłają.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Ja niedawno kupiłem z hk przez ebay i jestem zadowolony... paczka przyszła cała i dużo szybciej niż bym się spodziewał. Na paczce miałem 'gift' i urząd celny mnie nie zaczepił. Body/drozsze obiektywy bałbym się kupować z tak daleka... jak coś padnie to gwarancji raczej w europie nie dostaniesz...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Kupowałem z HK kartę SanDiska (podróbka była) oraz filtr cir-pol B&W z redukcją (te już git). Paczka przyszła z HK szybciej niż priorytet z Poznania (do Wrocka)...
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Na paczce miałem 'gift' i urząd celny mnie nie zaczepił.
    To nie ma znaczenia, ważna jest zadeklarowana wartość. Myślę, że to może tylko denerwować celników, jak proszę aby tego nie umieszczali.

Ttomekk
    Guest

Domyślnie

Witajcie
    A kupowal ktos z Was w HK obiektywy Tamrona czy Sigmy? Chodzi mi o to, czy jest szansa,ze sprawdza dany egzemplarz na FF/BF przed wysylka?

Pozdrawiam
    Tomek

Miasto
    High Wycombe, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ttomekk Zobacz posta
    Chodzi mi o to, czy jest szansa,ze sprawdza dany egzemplarz na FF/BF przed wysylka?
    Nie licz na to.

Ja poważne rzeczy kupowałem z 2 sklepów na ebay.co.uk: digitalishop 1.4/50 (czekałem 3 tygodnie - pomimo "gwarancji" Get It Fast za 3 dni) oraz URGalaxy 17-55/2.8 kupiłem w połowie stycznia i do tej pory czekam, poniekąd dlatego, że jest jakieś zawirowanie z tym szkłem. Raczej wiem, że się w końcu doczekam, gdyż sprzedawca ma 22000+ feedback'a i kontaktuje sie "w miarę" - ale jest to wku****jące. Z powyższych powodow obu sklepów nie polecam jakkolwiek samo szkło 50' sprawuje się pięknie.

pozdr
    To (wkrótce) wykonane tym.

WPF

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

witam
    Mam pytanko a propo gwarancji. Zakupilem Canona 40D i szkielka od kea-photo z Hong Kongu i nie wiem czy gosciu nie wsadzil mi gwarancji czy poprostu nie potrafie czytac chinskiego pisma rysunkowego.A propo zakupu to wszystko oki,przesylka do uk krocej niz 24h (to sie nazywa express).Czy moglby ktos, kto dokonal zakupu od w/w sprzedawcy przedstawic mi jak wyglada karta gwarancyjna do aparatu?

Strona 12 z 51 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów