Strona 40 z 51 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Domyślnie

Spytam jeszcze tutaj bo na wątku o Kea-photo cisza: kupował ktoś może ostatnio w Kea-photo? Gdyby dolar jeszcze trochę spadł względem złotówki to zacznę chyba myśleć o Sigmie 17-50, bo u Alberta dość dobra cena. No i chciałbym wiedzieć czy w dalszym ciągu przesyłki dochodzą bezproblemowo.
    Siem de i kilka obiektyvoof

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    fedexem dochodzily do mnie wszystkie przesylki od legendarnego kea-photo, szlo to 3 dni do UK. Do polski pewno tak samo. Ja bym stawial na tego kuriera.
    ja dostałem paczke od Alberta w 52 godziny po przelewie.
    Płatnosć w poniedziałek o 8 rano. w środe punkt o 12 odbieralem od kuriera.
    Fedexem do Polski.
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Miasto
    Warszawa, Hajnówka

Domyślnie

Jak by ktos mial mozliwosc robienia zakupow w Hong Kongu to polecam, szczegolnie dzielnice Mog Kog. Wybor niesamowity i super ceny. Ja kilka aparatow i obiektywow juz tam kupowalem.
    Moze sie komus przydadza ceny, za ile co mozna "wyrwac" :

http://www.ygdragon.net/index.php?pa...ameraprice.htm

Domyślnie

Witam, czy ktoś może powiedzieć jak przeliczacie cenę z keaphoto na złotówki?. Na stronie piszą, że używają kursu dolara z ECB. Jednak nie za bardzo wiem jak to przeliczyć potem na zł

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez viper1313 Zobacz posta
    Witam, czy ktoś może powiedzieć jak przeliczacie cenę z keaphoto na złotówki?. Na stronie piszą, że używają kursu dolara z ECB. Jednak nie za bardzo wiem jak to przeliczyć potem na zł
    Wg kursu sprzedaży dolara NBP (tabela kursy C) na dzień zawarcia transakcji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez viper1313 Zobacz posta
    To chyba raczej zależy od kursów walutowych banku, w którym posiadasz kartę kredytową lub z którego dokonujesz przelewu walutowego, a nie kursu NBP, jak pisze Vitez.
    Poza tym wydaje mi się, że ze względu na fakt, iż w Keaphoto podstawową walutą jest dolar amerykański i sklep codziennie zmienia przelicznik dolara w stosunku do innych przyjmowanych walut, to osobom, których karta kredytowa jako walutę rozliczeniową posiada euro, bardziej opłaca się od razu w sklepie wybrać opcję płatności w euro - jak wiadomo na przewalutowaniu zarabia bank, a w tym momencie zostanie nam jedynie przewalutowanie euro na złotówki, zamiast dolar na euro i później euro na złotówki. Poprawcie mnie jeśli coś przeoczyłem w tym rozumowaniu.
    Siem de i kilka obiektyvoof

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wg kursu sprzedaży dolara NBP (tabela kursy C) na dzień zawarcia transakcji.
    Czasem bywa jeszcze mały haczyk (należy sprawdzić w banku) - podwójne przewalutowanie, z PLN na Euro, a potem z Euro na USD.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zagapiłem się, kashpir już poruszył temat.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 11-10-2010 o 14:26 Powód: Automerged Doublepost
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

a czy ktoś z Was kupował w tym sklepie korzystająć z opcji PayPal?. Jak wygląda wtedy sprawa wszelkich ewentualnych prowizji i przewalutowania. Jeżeli ktoś dokonywał takiej transakcji to jak może niech napiszę ile poszczególne rzeczy kosztowały

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Reykjavik

Domyślnie

Korzystając z pośrednictwa PayPal płacisz kartą kredytową. W przypadku systemu Visa przewalutowywanie następuje w oparciu o przeliczniki kursu walut stosowanych przez Visę, mogą się one różnić od kursów walut stosowanych w danym dniu przez banki narodowe. Przynajmniej tak jest w przypadku Islandii. Zresztą na visa.com znajdziesz wskaźniki przewalutowań na każdy dzień.

Dopiero zaczyna Awatar Smile
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Można już bez karty:
    link
    z tego co piszą to opłata 1zł za doładowanie bez względu na kwotę, potem w PayPalu robisz przewalutowanie.

Strona 40 z 51 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów