Strona 23 z 51 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Kokoon, firma kurierska nie może działać wbrew prawu! nie może świadomie zaniżać ceny czy wiedzieć, że cena jest zaniżona i nie poinformować o tym fiskusa. W razie uszkodzenia, zaginięcia dostajesz równowartość wartości deklarowanej.

Albert odpisuje różnie, w zależności ilu takich osobników jak Ty do niego pisze. On musi obsłużyć wysyłkę, maila itd więc wszystko trochę trwa.

Co do discountu to powiem Ci tak: i tak masz taniej niż w Polsce, więc targowanie się o obniżkę jest już pazernością. Wiem, że 1200Ł to nie mało, ale z drugiej strony za równowartość tej kwoty w Polsce nie kupisz tych samych 'zabawek'.
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Domyślnie

a co do kea-photo, jak organizujecie sam zakup? Piszecie po prostu e-maila, czy moze trzeba sie zarejestrowac na ebayu i zalicytowac przedmiot?
    Jezeli chodzi o gifty, to z automatu wysyla tak zeby nie bylo problemow z clem i vatem czy trzeba sie o to upomniec?

Bywalec
    Miasto
    Wawa-Szmulki

Domyślnie

Kupujesz normalnie na eBayu i placisz przez PayPala.
    Co do opisania przedmiotu jako gift i podania wartosci, to w moim przypadku sam to zrobil.

levyblok
    Guest

Domyślnie

ja przekladam ceny obiektywu canon 100-400 f 4,5 5,6 L USM IS i ceny sie nie zmieniaja

Dopiero zaczyna Awatar Kokoon
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    Co do discountu to powiem Ci tak: i tak masz taniej niż w Polsce, więc targowanie się o obniżkę jest już pazernością. Wiem, że 1200Ł to nie mało...
    Dzisiaj odpisal mi co do przesylki, +15Ł(70-200/2.8 ) i +5Ł(10/2.8 ) daje w sumie 105Ł za 2 paczki(napisal, ze musza byc 2 zeby uniknac kontroli) 454,65pln (w kazdej paczce sloik +duperele).

2583,26-454,65=2128pln taniej niz w Polsce(liczone wg. wyzszych cen z alle***) czyli dalej oplacalne... wiem wiem pazerny, dusigrosz i jeszcze kilka innych epitetow .
    "Focusing less on your gear and more on what you’re shooting is a great way to develop your eye." Mark Thiessen

Domyślnie

do kazdej paczki dorzuca te antycelne "duperele" czy trzeba poprosic?

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    do kazdej paczki dorzuca te antycelne "duperele" czy trzeba poprosic?
    Duperele to ja zamowilem , duperele czyt. nie szkla. A konkretnie pocket wizardy.
    "Focusing less on your gear and more on what you’re shooting is a great way to develop your eye." Mark Thiessen

Domyślnie

aha, myslalem ze doklada do paczki jakies klamociki zeby urealnic giftowosc

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    aha, myslalem ze doklada do paczki jakies klamociki zeby urealnic giftowosc
    A to nie glupie . Mozna napisac Albertowi zeby zapakowal jeszcze kilka paczek chinskich landrynek i Budde .

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ciekawostka z urzedu celnego w w-wie przy lotnisku http://www.icwarszawa.home.pl/_pub//...sk=view&id=698

Strona 23 z 51 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów