ale e-bay czy sklep internetowy ? Jak tak to jaki ?Bo mam przed sobą duże zakupy .Pzdr.
ale e-bay czy sklep internetowy ? Jak tak to jaki ?Bo mam przed sobą duże zakupy .Pzdr.
To gratuluję zakupu Pocketów...Ja czekam na 2 Tokiny 10-17 fisheye....mnie pewnie cło nie ominie gdyż paczka wysłana FedExem..ale....sprzedawca z ebay napisał, że zrobi co w jego mocy aby cło mnie nie dobiło...
Coś nie moge się zalogować na ebay więc jutro podam usera, ale on głownie akcesoriami handluje, zero szkiełek body......
Pzdr.
Coś mi się porypałowizardy kupiłem tutaj http://cgi.ebay.co.uk/PocketWizard-P...QQcmdZViewItem
Maskownice do 500tki kupiłem u innego kola![]()
Ja właśnie dziś otrzymałem Tokine 10-17..wysyłka z poniedziałku na wtorek.....dziś (czwartek) o godzinie 16 jest u mnie....wszystko super...widać, że paczka przez nikogo nie była otwierana podczas przesyłki....oczywiście zadeklarowana 43 HKD ...SAMPLE NOT FOR RESALE.....nawet nie wiem czy czeka mnie jakaś opłata dodatkowa z agencji celnej FedEX.....wydaje mi się, że przeszło..a jeśli nawet nie...to cło oraz podatek będzie niewielkie...gdyby coś było nie tak to pewnie kazaliby mi dostarczyć jakieś dokumenty zakupu itp....a nic takiego nie było....oczywiście POLECAM kea-photo na ebay !!!
Ostatnio kupiłem Tokinę 12-24. Wysyłka w czwartek, w poniedziałek u mnie w domu. 0 cła. Sprzedawca Kea-photo. Trzeba tylko uważać na koszty wysyłki. Po wylicytowaniu napisał do mnie Albert, że FedEx do polski kosztuje 9 funtów więcej niż jest napisane w aukcji. Poprosiłem go, żeby w takim razie odesłał mi pieniądze, bo w aukcji nic takiego nie było napisane. Wysłał mi Tokinę a nie pieniądze.
Kupuj w kraju, w którym jesteś, niska cena nie zrekompensuje ci gwarancji na miejscu w razie czego.
Wczoraj wyklikalem 1.4x canona i pierscien 25mm, gwarancja mnie nie interesuje
Kupilem w Kea-photo, przesylka za oba fanty 40funtow z ubezpieczeniem.
Mozna u Alberta stargowac przesylke? Myslimy z kolega o zakupie body i szkiel 2x, wtedy koszt przesylki robi sie istotny. Jednak bedziemy wysylac do uk a pozniej do PL.
Ja bede zamawiał w ciagu tygodnia 70-200 od Alberta
Czy ktoś z kolegów, którzy dostali paczkę z HK może opisać mi jak on je pakuje ?
Tak naprawde boję się czy podczas transportu coś sie nie stanie szkłu...
Jak wyglądają warunki ubezpieczenia?