Pokaż wyniki od 1 do 10 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jakiś czas temu robiłem zakupy w B&H. Wszystko ładnie zapakowałem do koszyczka, wpisałem swoje dane, numery karty kredytowej... i okazało się że akceptują tylko karty z USA. :/

W sprawie faktur... czy jakiś doświadczony albo oczytany w tych tematach człowiek może napisać JAK to wszystko załatwić? Trzeba podać im nazwę firmy, NIP...? Może wystarczą papiery z Urzędu Celnego żeby puścić to w koszty? Z uwagi na chorą cenę 50 f/1.2 w PL bardziej opłaca się brać go legalnie (z cłem i vatem) z USA/HK.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Jakiś czas temu robiłem zakupy w B&H. Wszystko ładnie zapakowałem do koszyczka, wpisałem swoje dane, numery karty kredytowej... i okazało się że akceptują tylko karty z USA. :/...........
    Tutaj sie nie zgodze z UK (100%) tez dzialaja. Masz kredytowa czy "zwykla"? Moze z PL tylko kresytowa bedzie dzialac?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Tutaj sie nie zgodze z UK (100%) tez dzialaja. Masz kredytowa czy "zwykla"? Moze z PL tylko kresytowa bedzie dzialac?
    Z PL przyjeło mi kartę, karta kredytowa z PL oddziału deutsche bank-u.

Pzdr.

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Właśnie... nie mam kredytowej tylko "zwykłą" do transakcji w sieci (Inteligo). Wyrobię w takim razie kredytówkę z mBanku. Przepraszam za zamieszanie i dzięki za wskazówkę.

Kubaman: Dziękuję za informacje. Po sesji na uczelni ( ) zajmę się tym i dam znać co i jak wyszło.

BTW. Dziwna sprawa bo ceny np. 5d nie zachęcają do zakupów poza granicami Polski (po doliczeniu cła i VATu wychodzi drożej). Inaczej to wygląda jeżeli chodzi o obiektywy - można sporo zaoszczędzić. Dziwnie, dziwnie...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Jakiś czas temu robiłem zakupy w B&H. Wszystko ładnie zapakowałem do koszyczka, wpisałem swoje dane, numery karty kredytowej... i okazało się że akceptują tylko karty z USA. :/
    Kompletna bzdura, kupowałem w B&H kilkanaście razy (z sukcesem oczywiście) różnymi polskimi kartami i znam co najmniej kilkanaście innych osób które też płaciły polskimi kartami z powodzeniem...

Zresztą wystarczy poczytać info na ich stronie gdzie wyraźnie pisze że można...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów