Pokaż wyniki od 1 do 10 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Co tu rozumieć?
    Pytanie/prośba skonstruowana dość prosto.
    Czy ktoś kupił aparat, obiektyw lub inny sprzęt w HK i może coś napisać na ten temat dot. jakości, działania (czy wszystko OK.), przesyłka itp.
    Jego odczucia czy aparat/obiektyw i inne odbiegały od kupionych np. w Polsce.
    Prościej się nie da.
    Proszę o kilka wpisów osób, które coś kupiły z HK a nie klakierów.
    Nie pytam o VAT, zaznaczam - to mnie nie interesuje.
    Bardziej gwarancja czy jest respektowana w krajach Unii w serwisach Canon'a.
    I jeszcze raz napiszę, - proszę niech się ktos wypowie co ma doświadczenie w temacie.
    Dziękuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Cytat Zamieszczone przez gammah Zobacz posta
    Co tu rozumieć?
    Pytanie/prośba skonstruowana dość prosto.
    Gdyby tak było, nie pojawiłaby się dyskusja.

Czy ktoś kupił aparat, obiektyw lub inny sprzęt w HK i może coś napisać na ten temat dot. jakości, działania (czy wszystko OK.), przesyłka itp.
    Setki ludzi, różny sprzęt, jak działał, działał tak samo jak kupiony w każdym innym miejscu. Nawet na canon-board znajdziesz wątek na ten temat (kilka lat temu ludzie sprowadzali, bo było warto).

Jego odczucia czy aparat/obiektyw i inne odbiegały od kupionych np. w Polsce.
    Nadal nie rozumiem. Sprzęt fizycznie jest taki sam. Na jakimś forum czytałem o wersji firmware obsługującej wschodnie krzaczki, i o problemach z wgraniem wersji z jakimś bardziej zrozumiałym językiem, ale nie wiem gdzie to było.

Nie pytam o VAT, zaznaczam - to mnie nie interesuje.
    Bardziej gwarancja czy jest respektowana w krajach Unii w serwisach Canon'a.

Gwarancję masz u sprzedawcy (tego w HK).

Aha, jeśli widzisz gdzieś "okazyjną cenę" np. nowy sprzęt za 30% wartości, i zastanawiasz się, na ile "chińska podróbka" np. Canona działa podobnie do oryginału, to uwierz, że cuda się nie zdarzają.

Uprawnienia umieszczania postów