A jak z jakością sprzętu z Hong Kongu?
Czy jest ktoś kto kupił aparat lub obiektyw i może coś na ten temat napisać?
Zastanawiam się nad obiektywem z HK.
A jak z jakością sprzętu z Hong Kongu?
Czy jest ktoś kto kupił aparat lub obiektyw i może coś na ten temat napisać?
Zastanawiam się nad obiektywem z HK.
Ja dwukrotnie kupowałem lampy Yongnuo YN-560(jeszcze w pierwszej wersji) przez Ebay'a i nie mam zastrzeżeń co do ich jakości i działania ani do sposobu zapakowania przesyłek. Tylko czekać trzeba długo, ale odległość robi swoje - wiadomo.
Piotr Dejneka
Canon 6D, 5D, C 70-200/2.8, C 50/1.8 STM, S 35/1.4, C 17-40/4, S 85/1.4
piotrdejneka.pl
Już nawet nie o Vat mi chodzi a o samą jakość.
zastanawiam się nad obiektywem z HK i trochę się obawiam czy wydając kasę, nie małą, nie trafię na bubel itp.
Chyba wiecie o co mi chodzi.
Kolego - a myślisz, że wszystko na allegro skąd jest? Z Polski? Wsjo to import z kraju ryżu.
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/
No właśnie nie wiemy o co chodzi.
Kupując w necie zawsze możesz trafić na bubel. Po to jest 10 dni na zwrot.
Kupując w HK u sensownego sprzedawcy (np. 30000 pozytywów) trafisz na losowy egzemplarz.
Problemem jest raczej opłacalność np. C16-35/4L IS kosztuje w Polsce ok. 3950 PLN minus 400 PLN cashback, a w HK 700 GBP + VAT.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
ja tez nie wiem o co mu chodzi![]()
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Co tu rozumieć?
Pytanie/prośba skonstruowana dość prosto.
Czy ktoś kupił aparat, obiektyw lub inny sprzęt w HK i może coś napisać na ten temat dot. jakości, działania (czy wszystko OK.), przesyłka itp.
Jego odczucia czy aparat/obiektyw i inne odbiegały od kupionych np. w Polsce.
Prościej się nie da.
Proszę o kilka wpisów osób, które coś kupiły z HK a nie klakierów.
Nie pytam o VAT, zaznaczam - to mnie nie interesuje.
Bardziej gwarancja czy jest respektowana w krajach Unii w serwisach Canon'a.
I jeszcze raz napiszę, - proszę niech się ktos wypowie co ma doświadczenie w temacie.
Dziękuję.
Gdyby tak było, nie pojawiłaby się dyskusja.
Czy ktoś kupił aparat, obiektyw lub inny sprzęt w HK i może coś napisać na ten temat dot. jakości, działania (czy wszystko OK.), przesyłka itp.
Setki ludzi, różny sprzęt, jak działał, działał tak samo jak kupiony w każdym innym miejscu. Nawet na canon-board znajdziesz wątek na ten temat (kilka lat temu ludzie sprowadzali, bo było warto).
Jego odczucia czy aparat/obiektyw i inne odbiegały od kupionych np. w Polsce.
Nadal nie rozumiem. Sprzęt fizycznie jest taki sam. Na jakimś forum czytałem o wersji firmware obsługującej wschodnie krzaczki, i o problemach z wgraniem wersji z jakimś bardziej zrozumiałym językiem, ale nie wiem gdzie to było.
Nie pytam o VAT, zaznaczam - to mnie nie interesuje.
Bardziej gwarancja czy jest respektowana w krajach Unii w serwisach Canon'a.
Gwarancję masz u sprzedawcy (tego w HK).
Aha, jeśli widzisz gdzieś "okazyjną cenę" np. nowy sprzęt za 30% wartości, i zastanawiasz się, na ile "chińska podróbka" np. Canona działa podobnie do oryginału, to uwierz, że cuda się nie zdarzają.