Strona 48 z 51 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Początki nałogu Awatar 5pirit

Domyślnie Odp: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Z naliczaniem cła w PL to jest istna loteria i widzimisię celnika tak przynajmniej ja to odbieram.

Siedzę od kilku lat w AIRSOFCIE, i co jakiś czas ściągam coś dla znajomych właśnie z HK, z reguły są to albo kompletne repliki albo jakieś konwersje tudzież części. Czasami wartość zakupów przekracza 500$ i cła nie doliczą, a czasami jest od 100 do 150$ i coś tam każą płacić. Podobnie było z zamówieniami z USA, zamawiałem na raz 10 par butów wojskowych, była mega paczka, jakoś mi się udało i cła nie musiałem płacić, a rozchodziło się notabene o grubość podeszwy buta
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

jak duże jest prawdopodobieństwo, że towar wcale nie dotrze? Załóżmy, że sprzedający ma ponad 2 tyściące pozytywów i tylko 3 negatywy ?

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez stley Zobacz posta
    z naliczenia opłaty celnej zwolnione są przesyłki o wartości nie przekraczającej 150 euro.
    (więcej informacji na drugiej stronie publikacji http://www.finanse.mf.gov.pl/clo/zwolnienia-celne)
    Ale jeszcze mogą VAT doliczyć :/ Mi ostatnio złapali przesyłkę - akurat tarcze hamulcowe do moto - cła nie doliczyli, ale VAT właśnie musiałem zapłacić i jeszcze prowizję agencji celnej i opłate za znaczki skarbowe :-/
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez jamada202 Zobacz posta
    jak duże jest prawdopodobieństwo, że towar wcale nie dotrze? Załóżmy, że sprzedający ma ponad 2 tyściące pozytywów i tylko 3 negatywy ?
    W brew pozorom są bardziej uczciwi i pewni niż Nasi sprzedawcy. Ja zamawiałem już kilka razy i wszystko było ok Tyle, że trzeba się liczyć z długim okresem( mi zawsze szło miesiąc, półtora)

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jamada202 Zobacz posta
    A co takiego kupowałeś, że trzeba było u początkującego brać?
    Słuchaj prawdopodobieństwo zawsze jest, zwłaszcza jak przesyłka nierejestrowana, natomiast zawsze może się wydłużyć czas dostarczenia. Zdarza się, że przyjdzie w tydzień, ale może iść i miesiąc z HK - miałem już tak. A ostatnio brałem dwie przesyłki z Chin od tego samego sprzedawcy i większa szła ok. półtora tygodnia, a mała paczuszka jakiś miesiąc albo i dłużej - już ją spisałem na straty, a jednak dotarła i nieuszkodzona.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

mi raz przyszło po 2 dniach...w szoku bylem

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    A co takiego kupowałeś, że trzeba było u początkującego brać?
    Słuchaj prawdopodobieństwo zawsze jest, zwłaszcza jak przesyłka nierejestrowana, natomiast zawsze może się wydłużyć czas dostarczenia. Zdarza się, że przyjdzie w tydzień, ale może iść i miesiąc z HK - miałem już tak. A ostatnio brałem dwie przesyłki z Chin od tego samego sprzedawcy i większa szła ok. półtora tygodnia, a mała paczuszka jakiś miesiąc albo i dłużej - już ją spisałem na straty, a jednak dotarła i nieuszkodzona.
    jednak koleś ma 8 tyś komentarzy więc chyba nie jest źle, brałem lampę przesyłka jest rejestrowana i wysyłka dopiero od 8 do 20 stycznia

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    mi raz przyszło po 2 dniach...w szoku bylem
    szybciej niż poczta polska

Awatar stley
    Miasto
    Bielsko-Biala

W HK robiłem zamówienia przeróżne od zabawek, poprzez akcesoria do komputera, po właśnie sprzęt foto. Z tego ostatniego sprawdzonych mam 3 sprzedających. Na ebay'u kupuje od 2007 roku i ani razu nie miałem problemu. Również zamawiając w sklepach HK online poza ebay'em, nie tworząc u nich żadnego profilu klienta (jedynie płatność paypal) przesyłki dochodziły nie nękane przez żadne służby.
    Reasumując, przy poważnych kwotach zakupów wypada się oczywiście zastanowić, ale z mojego dotychczasowego doświadczenia zdecydowanie polecam i stwierdzam, że nie ma się czego obawiać.

Dopiero zaczyna Awatar robsku
    Miasto
    mazowieckie

ja kilka razy zamawiałem z HK i bez problemu zawsze jako gift.Nigdy nie było problemu i zawsze dochodziło(no chyba że ktoś wierzy,że coś co kosztuje u nas 400zł a u nich jest po 2zł to nie liczyłbym na towar -wbrew pozorom i takie przypadki się zdarzają i ludzie zamawiają )
    40D,7D + szkła

Cytat Zamieszczone przez robsku Zobacz posta
    ja kilka razy zamawiałem z HK i bez problemu zawsze jako gift.Nigdy nie było problemu i zawsze dochodziło(no chyba że ktoś wierzy,że coś co kosztuje u nas 400zł a u nich jest po 2zł to nie liczyłbym na towar -wbrew pozorom i takie przypadki się zdarzają i ludzie zamawiają )
    No zebys sie nie zdziwil, zamawialem kiedys pokrowiec do tel, za ktory w Pl trzeba bylo odciazyc portfel o 50-100zl, a zaplacilem niecale 5 z przesylka :P

Strona 48 z 51 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów