Pokaż wyniki od 1 do 10 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Odp: Kupował ktoś z Hong Kongu??

PAnowie a kupował ktoś wyzwalacze? Zastanawiam się nad yongnuo 622c u nas ceny 400zł za 2 sztuki, ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę, który wyślę paczkę tak by nie płacić za cło i vat, bo wtedy nie wiem czy będzie warto kupować z HG
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    PAnowie a kupował ktoś wyzwalacze? Zastanawiam się nad yongnuo 622c u nas ceny 400zł za 2 sztuki, ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę, który wyślę paczkę tak by nie płacić za cło i vat, bo wtedy nie wiem czy będzie warto kupować z HG

Czy zapłacisz VAT zupełnie nie zależy od sprzedawcy (cło powyżej kwoty 150$).
    To zależy od UC.
    W najgorszym przypadku spodziewaj się doliczenia 23% vatu do całej kwoty zakupów (łącznie z przesyłką), ale nie zdarza się to często.

Poszukaj na ebayu sprzedawcę godnego zaufania (szukasz tak jak na znanym portalu aukcyjnym- komentarze, ile czasu ma konto itd).
    Zobacz jaką przesyłką wysyła standard- przesyłka rejestrowana, economy- przesyłka nierejestrowana.

Awatar stley
    Miasto
    Bielsko-Biala

Cytat Zamieszczone przez b8533737 Zobacz posta
    cło powyżej kwoty 150$
    z naliczenia opłaty celnej zwolnione są przesyłki o wartości nie przekraczającej 150 euro.
    (więcej informacji na drugiej stronie publikacji http://www.finanse.mf.gov.pl/clo/zwolnienia-celne)
    Ostatnio edytowane przez stley ; 19-11-2013 o 12:35

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez stley Zobacz posta
    z naliczenia opłaty celnej zwolnione są przesyłki o wartości nie przekraczającej 150 euro.
    (więcej informacji na drugiej stronie publikacji http://www.finanse.mf.gov.pl/clo/zwolnienia-celne)

Masz rację. Te ciągłe przeliczanie $-zł, dało o sobie znać

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez stley Zobacz posta
    Ale jeszcze mogą VAT doliczyć :/ Mi ostatnio złapali przesyłkę - akurat tarcze hamulcowe do moto - cła nie doliczyli, ale VAT właśnie musiałem zapłacić i jeszcze prowizję agencji celnej i opłate za znaczki skarbowe :-/
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta

YN-622c kupowałem u sprzedawcy thephotogadget, wysyłka natychmiastowa bezpłatna (ekonomiczna), paczka dotarła do mnie po dziewięciu dniach, żadnych dodatkowych opłat. Wcześniej u tego sprzedawcy kupowałem YN568EX, paczka szła 7 dni, brak opłat. Jest wielu polecanych sprzedawców, jak pisał @b8533737 trzeba zwracać uwagę na ocenę sprzedawcy. Czas dostawy jest różny, nie zależny od sprzedawcy, a pewnie raczej od jego lokalizacji, poczty, którą wysłano paczkę (SingPost, ChinaPost, HongkongPost) i czy odpowiednio szybko przesyłka załapie się na samolot. Z mojego doświadczenia czas dostawy mogę określić jako 5(!!!) do 33 dni do małego prowincjonalnego miasteczka w Polsce. A jeszcze wizyta w Urzędzie Celnym w Warszawie może trochę potrwać…

Uprawnienia umieszczania postów