m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
na ebay.co.uk od klienta Dzone2. Miał zdecydowanie najtańsze ceny i wtedy dosc dobra reputację. Wysyłka przez Londyn i tylko 2 dni czekania.
Pozdrawiam
Artur
Osoba na ktora szedl zakup w Londynie - moze sie spodziewac za okolo dwa tygodnie listu z DHL'u. Bo przyszlo przez DHL, prawda? W liscie bedzie podatek do zaplacenia.
Dzone to dobry sprzedawca - sam czesto u niego kupuje, zwykle jakies drobiazgi. Zawsze przychodzi tax, ale paczki zawsze sa bardzo szybko.
Potwierdzam tez dobre ceny i reputacje.
tak ale w ich kraju mają tanio jak barszcz niestety
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Zgadza sie banan82, ja tylko stwierdzam fakt - zakupy u Dzone2 to szybko i solidnie.
Zasze wystawia pierwszy komentarz - bo wie ze jest solidny i paczka idzie blyskawicznie.
Dodatkowo jednak trzeba sie liczyc z podatkiem ktory trzeba zaplacic. "Nawet" sciagajac do UK. Przy takim zestawie (ponad 1.000GBP) - zakladam ze podatek ten moze wyniesc okolo 100GBP. I to bez znaczenia co bedzie wpisane na invoice.
Ale w UK macie o tyle dobrze, że wielu sprzedawców gwarantuje brak/zwrot opłat celnych.
kupowalem prawie wszystko u kea-photo i nigdy ale przenigdy nic nie bylo, nawet 5D za ponad 1tys funtów.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Tak, przyszło DHL-em. Obiektyw był kupiony tydzień wcześniej . Body w dacie którą podałem. Co do listu z podatkiem, to się wkrótce okaże. O ile w DHL-u zdąża przed wyprowadzką znajomego na inny adres. Jeśli przyjdzie dopłacić podatek, zakup będzie mniej atrakcyjny niż u innych dostawców z Hong Kongu, którzy gwarantują "Tax Free".
Ostatnio edytowane przez Artur Es. ; 05-08-2008 o 23:23