Strona 49 z 51 PierwszyPierwszy ... 394748495051 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Kupował ktoś z Hong Kongu??

To jest norma. Jesli chodzi o fotograficzna drobnice, jak i wszelaka elektronike, pokrowce czy podobne, od wielu lat kupuje wszystko na stronach typu dx.com. Taniej niz w PL, do tego darmowa wysylka. Cla ani vatu nigdy mi nie dowalili na paczkach z azji, za to do kazdej paczki z USA...

AliExpress.com - Online Shopping for Electronics, Fashion, Home & Garden, Toys & Sports, Automobiles from China. - nie wiem czy ktos juz wspominal strone w temacie. Nie jest to dokladnie sklep, tylko posrednik, ale maja dobry system ochrony kupujacych, a ceny przy kosmicznym narzucie wzgledem producentow i mniejszych sklepow i tak sa rowne przynajmniej 1/3 tych z allegro czy sklepow tradycyjnych.

Cytat Zamieszczone przez MaciejPN Zobacz posta
    Taniej niz w PL, do tego darmowa wysylka. Cla ani vatu nigdy mi nie dowalili na paczkach z azji
    Do czasu, nagle robi się wyższa cena (vat) niż w PL, brak gwarancji.

Dopiero zaczyna

Przeciez nawet jesli ocla i dolicza vat23% to i tak przy zalozeniu ze jest to 1/3 + nawet liczmy lacznie 25% dodatkowo, to i tak ceny polskiej wychodzi duzo taniej. A jak znajdzie sie dobrego sprzedawce to i gwarancje realizuja bez problemu - daleko nie szukac, zepsul mi sie ekran do kindle'a od zoltych, po tygodniu mialem nowy - zdjecie i opis usterki wystarczyl - obsluga niczym w amazonie.

oczywiscie mowie caly czas o drobiazgach mniejszych czy wiekszych (tak w granicach ~1000zl pewnie). Nie kupilbymw taki sposob raczej laptopa za 5k albo body za 8k.
    Ostatnio edytowane przez MaciejPN ; 19-01-2014 o 18:35

Kupiłem kiedyś na ebayu lampę. Przyszła uszkodzona, obudowa pęknięta, dyfuzor/rozpraszacz urwany. Wysłałem sprzedawcy zdjęcie i kazał odesłać na mój koszt. Problem jest taki, że koszt odsyłki takiej lampki z PL kosztuje tyle samo co zamówienie nowej z HK

Różnie bywa, nie zawsze się opłaca.

To co Ty za lampke kupiles, wypchana ceglami?:P

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Chętnie kupiłbym statyw Sirui (T-2004X lub N-2004 - w Polsce ostatnio praktycznie niedostępne), gdyby cena łącznie z przesyłką była znośna. Niestety nie mogę znaleźć korzystnej oferty. Gdyby ktoś przypadkiem trafił na ofertę wartą uwagi, miło byłoby, gdyby się podzielił przez PW.

Domyślnie Kupował ktoś z Hong Kongu??

A jaka cena dla Ciebie jest warta uwagi? Ktos moze chciec Ci pomoc, ale z mysli nie wyczyta

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Czy ja wiem, niższa od ostatnich polskich cen na tyle, żeby - w przypadku doliczenia opłat przez celników - ostateczna cena nie przekroczyła ostatnich polskich cen. Jeśli nie doliczą, to już czysty zysk.

Domyślnie Kupował ktoś z Hong Kongu??

Najtanszy na ebay jaki znalazlem model t-2004x to 600zl z przesylka. Patrzac na to, ze sprzedawca jest z Francji, nie powinienes dostac zadnych kosztow celnych.
    Nie wiem ile kosztowaly w PL

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

No właśnie jest drogo, myślałem że nie potrafię poszukać. Nawet ceny w ojczyźnie producenta nie są satysfakcjonujące, co jest wręcz dziwne.
    W Polsce można je było kupić za poniżej 400 zł. Tutaj np. u dotychczasowego dystrybutora: Statyw SIRUI T-2004X .
    Szukam dalej. Dziękuję i pozdrawiam!

Strona 49 z 51 PierwszyPierwszy ... 394748495051 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów