Strona 5 z 51 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

chyba schodzimy troche z tematu ..

może tak jasno i rzeczowo.

jaka jest szansa, że mi nie dowalą cła ?

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Czy Canon Polska realizuje gwarancję międzynarodową wystawioną przez ten sklep z Hong Kongu? Wiem, że były wątki o gwarancjach europejskich, ale to chyba nie to samo.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

jak przeczytałem na początku tematu .. kiedy zarejestrujesz sie na międzynarodowej stronie Canona dostajesz od tego sklepu z Hong Kongu kilkuletnią międzynarodową gwarancje realizowaną w Polsce .. podobno

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalkalka Zobacz posta
    Jesli chodzi o szkla Canona dostaje na nie 7 letnia gwarancje,po uprzednim zalogowaniu na stronke Canona(w pudelku z obiektywem jest certyfikat)
    Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    jak przeczytałem na początku tematu .. kiedy zarejestrujesz sie na międzynarodowej stronie Canona dostajesz od tego sklepu z Hong Kongu kilkuletnią międzynarodową gwarancje realizowaną w Polsce .. podobno
    O realizacji gwarancji w Polsce nie jest wspomniane... Poza tym ciężko uwierzyć, że gwarancja zostanie wystawiona aż na 7 lat.

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    Nie, nie - to nie tak.

Na aparaty jest gwarancja realizowana w HK, trzeba przeslac na swoj koszt do sklepu - oni potem placa za przesylke zwrotna. Mozna wykupic za doplata 3-letnia miedzynarodowa gwarancje, w przypadku 30D wychodzilo to 60 funtow.

Wiekszosc (nie wszystkie) szkiel jest sprzedawana z miedzynarodowa, 7-letnia gwarancja.
    Realizowana przez http://www.mackcam.com/.

Faktycznie jest dolaczony numerowany certyfikat, z nim trzeba sie zarejestrowac u nich na stronie, wraz z data sprzedazy i danymim osobowymi.

A, bodajze, w ostatnim EOS Magazine Canon wyjasnia, czemu gwarancje sa kontynentalne, a nie swiatowe: bo, choc niemal identyczne, aparaty roznia sie minimalnie miedzy soba w dystrybucjach: europejskiej, amerykanskiej i japonskiej. Tiaa - roznia sie plakietka z nazwa... (w przypadku kiss-rebeli) Sciema. (zeskanuje wieczorem i wkleje ten tekst)
    Ostatnio edytowane przez zOOn ; 04-05-2007 o 16:07
    5D

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Nie, nie - to nie tak.

Na aparaty jest gwarancja realizowana w HK, trzeba przeslac na swoj koszt do sklepu - oni potem placa za przesylke zwrotna. Mozna wykupic za doplata 3-letnia miedzynarodowa gwarancje, w przypadku 30D wychodzilo to 60 funtow.

Wiekszosc (nie wszystkie) szkiel jest sprzedawana z miedzynarodowa, 7-letnia gwarancja.
    Realizowana przez http://www.mackcam.com/.

Faktycznie jest dolaczony numerowany certyfikat, z nim trzeba sie zarejestrowac u nich na stronie, wraz z data sprzedazy i danymim osobowymi.

A, bodajze, w ostatnim EOS Magazine Canon wyjasnia, czemu gwarancje sa kontynentalne, a nie swiatowe: bo, choc niemal identyczne, aparaty roznia sie minimalnie miedzy soba w dystrybucjach: europejskiej, amerykanskiej i japonskiej. Tiaa - roznia sie plakietka z nazwa... (w przypadku kiss-rebeli) Sciema. (zeskanuje wieczorem i wkleje ten tekst)
    Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz
    O realizacji gwarancji w Polsce nie jest wspomniane... Poza tym ciężko uwierzyć, że gwarancja zostanie wystawiona aż na 7 lat.
    najwyraźniej źle zrozumiałem post .. też tak do końca nie wierzę w tą 7letnia gwarancję

czekam na skan

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Mozna wykupic za doplata 3-letnia miedzynarodowa gwarancje, w przypadku 30D wychodzilo to 60 funtow.
    No dobrze... ale czy z tą międzynarodówką będę mógł liczyć na pomoc w Canon Polska? I czy tylko przez pierwszy rok, czy cały okres?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    No dobrze... ale czy z tą międzynarodówką będę mógł liczyć na pomoc w Canon Polska? I czy tylko przez pierwszy rok, czy cały okres?
    Nie. Ani przez pierwszy rok ani tym bardziej przez cały okres.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Wyglada na to, ze tak (nie Canon POlska, ale Zytnia - a to zawsze cos).

Generalnie dziala to jak ubezpieczenie samochodu (AC)

Klienci z USA wysylaja sprzet do tej firmy (maja wykfalifikowany serwis) i tyle, ale juz Europa ma inaczej:

LINK

W skrocie:

Naprawy musza byc przeprowadzone przez autoryzowany service producenta w Twojej okolicy (czyli Zytnia w przypadku Canona).

1. Nalezy wyslac email do MACKCAM zawierajacy:

- numer gwarancji
    - krotki opis problemu

2. MACK wysle mailem numer autoryzacyjny

3. Nastepnie trzeba zalatwic wycene naprawy w w/w serwisie i przeslac emailem lub faxem do MACK.

Po zaakceptowaniu wyceny mozna naprawiac sprzet. Nie doczytalem czy oni za to placa bezposrednio czy tez refunduja po naprawie. Mozna pytac tu.
    5D

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Wyglada na to, ze tak (nie Canon POlska, ale Zytnia - a to zawsze cos).
    W domyśle Canon Polska = Żytnia ;-)

LINK

W skrocie:

Naprawy musza byc przeprowadzone przez autoryzowany service producenta w Twojej okolicy (czyli Zytnia w przypadku Canona).

1. Nalezy wyslac email do MACKCAM zawierajacy:

- numer gwarancji
    - krotki opis problemu

2. MACK wysle mailem numer autoryzacyjny

3. Nastepnie trzeba zalatwic wycene naprawy w w/w serwisie i przeslac emailem lub faxem do MACK.

Po zaakceptowaniu wyceny mozna naprawiac sprzet. Nie doczytalem czy oni za to placa bezposrednio czy tez refunduja po naprawie. Mozna pytac tu.
    Wygląda to na dość długotrwały proces. Przy kupnie zaoszczędzi się na szkle, ale naprawa jego może się okazać katorgą. Na pewno zajmie to kilka razy dłużej niż standardowe 5 dni na Żytniej (gdy mają części na stanie ;-) ) ??:

Strona 5 z 51 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów