Strona 35 z 51 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

tez kupilem u Kea-Photo 70-200 przyszlo bez problemow i otwierania a po kilku dniach doszla poczta gwarancja MAC i moze mi ktos wytlumaczyc czy rejestrujac sie trzeba wniesc oplate czy sama ta karta juz jest oplacona oraz co z wymaganym dowodem zakupu?
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Dopiero zaczyna

Domyślnie NOwicjusz...

Witam:smile:

czy ktos z Was moglby mi pomoc? (oczywiscie na PRIV) opowiedziec jak sie to odbywa wszystko ? przeczytalem to cale forum i piszecie o clach i innych losowych rzeczach. Jednak ja nawet nie wiem jak kupowac za granica, trzeba miec jakas karte kredytowa? jesli ktos bylby na tyle mily to byloby wspaniale... po prostu chcialbym sprowadzic sobie jakies tansze szkielko... clo i losowe sprawy mnie nie interesuja bo to loteria.

Pozdrawiam :smile:

Coś już napisał

Domyślnie

Bez karty kredytowej* zabawa się robi trudna**.Generalnie zakupy z Hongkongu najprościej robić na ebayu, a od Wujka Sama w adorama.com lub http://www.bhphotovideo.com/ .
    Na ebayu kupujesz mniej więcej tak jak na allegro, a w pozostałych przypadkach jak w zwykłym sklepie internetowym.
    * zamiast karty kredytowej ujdzie jakaś ekarta w mBanku albo karta debetowa, byle dało się transakcje przez Internet autoryzować. Generalnie do płacenia używa się najczęściej paypala, więc jeżeli karta działa z paypalem to wystarczy.
    ** ale podobno niektórzy sprzedawcy z Hogkongu dają możliwość płacenia przelewem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piday Zobacz posta
    Bez karty kredytowej* zabawa się robi trudna**.Generalnie zakupy z Hongkongu najprościej robić na ebayu, a od Wujka Sama w adorama.com lub http://www.bhphotovideo.com/ .
    Na ebayu kupujesz mniej więcej tak jak na allegro, a w pozostałych przypadkach jak w zwykłym sklepie internetowym.
    * zamiast karty kredytowej ujdzie jakaś ekarta w mBanku albo karta debetowa, byle dało się transakcje przez Internet autoryzować. Generalnie do płacenia używa się najczęściej paypala, więc jeżeli karta działa z paypalem to wystarczy.
    ** ale podobno niektórzy sprzedawcy z Hogkongu dają możliwość płacenia przelewem
    OK, walsnie zalozylem konto na ebay, czyli teraz juz nie musze karty kredytowej posiadac? Dziekuje za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foton84 Zobacz posta
    OK, walsnie zalozylem konto na ebay, czyli teraz juz nie musze karty kredytowej posiadac? Dziekuje za pomoc
    Porównałem niedawne ceny u Alberta z cenami dzisiejszymi i stwierdziłem, że w ostatnich miesiącach ceny wzrosły od kilkudziesięciu do nawet 100 funtów w przypadku niektórych szkieł.
    Teraz, jeśli ktoś ma możliwość zakupu w USA, to zaoszczędzi znacznie więcej.
    Oczywiście jeśli szkła zostaną przywiezione bez cła.
    Pozdówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Żeby kupić za ebay to trzeba (zazwyczaj) [najwygodniejszy sposób]
    Konto na ebay
    Konto w Paypal (do którego potrzebna jest karta kredytowa - byle jaka)

Jak kupisz na ebay to zaraz po zakupie wyskakuje Ci "Pay Now" klikasz i przenosisz się na stronę Paypala (czyli trzeba mieć konto) a tam to już klikasz OK i "Make Payment" (chyba po drodze jest jeszcze OK gdzieś - ale nie jestem pewien). I tyle

A mnie dzisiaj przyszedł list z poczty (Bytom), że muszę "dopełnić formalności niezbędnych do nadania towarom przeznaczenia celnego"

I pisze również, że "... w związku z nieprawidłowo wypełnioną przez nadawce deklaracją celną paczki w celu zwolnienia przesyłki spod nadzoru celnego należy dostarczyć:..." i piszą, że screeny z aukcji i potwierdzenie z Paypal (czy jakiś inny dowód)

I teraz: czy tutaj chodzi o to, że nadawca nie napisał wartości? Bo przecież jakby otworzyli paczkę to pewnie cło by dowalili jak by się im podobało, a tak to co?
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    A mnie dzisiaj przyszedł list z poczty (Bytom), że muszę "dopełnić formalności niezbędnych do nadania towarom przeznaczenia celnego"
    Też tak miałem... Napisz do kolesia z HK żeby Ci posłał rachunek na jakąś kwotę (oczywiście odpowiednią, żeby nie płacić cła ) w pdf-ie lub innym formacie i odsyłasz to do nich mailem... Nie podawałem UC przy tym nic innego, ani nicku, ani nr aukcji, ani tym bardziej wydruku z paypal. Wystarczył sam rachunek i poszło gładko
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Też tak miałem... Napisz do kolesia z HK żeby Ci posłał rachunek na jakąś kwotę (oczywiście odpowiednią, żeby nie płacić cła ) w pdf-ie lub innym formacie i odsyłasz to do nich mailem... Nie podawałem UC przy tym nic innego, ani nicku, ani nr aukcji, ani tym bardziej wydruku z paypal. Wystarczył sam rachunek i poszło gładko

Moje zdjęcia na forum

Dopiero zaczyna Awatar AndreasK
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Ceny rosna nie tylko w HK ale w USA tez, kurs Dolara HK do funta brytyjskiego ( taka walute wystawiaja na ebayu ) sie znacznie zmienil na niekorzysc. Dolar USA w PL kosztowal blisko 2 PLN a teraz mamy juz 2,5 PLN, wiec niestety - idzie do gory, kto nie kupil wczesniej zaplaci wiecej.
    ### AndreasK ###
    Canon G12

Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Poszło bezproblemowow. Paczka przyszła, cła nie zapłaciłem. Dzięki raz jeszcze.
    Moje zdjęcia na forum

Strona 35 z 51 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów