a czy duza jest roznica w prawdopodobnosci nalozenia cla i vatu miedzy UK i Deutchami???![]()
Taka samia jak do calej reszty kontynentu - jedynie do uk jest latwiej.
możecie mi podpowiedzieć
chciał bym zamówić u kea-photo 2 obiektywy (70-200/2.8 i 17-55/2.8IS USM) i 2 filtry do tych szkieł. paczka ma przyjść do brata do Irlandii. Teraz nie wiem czy muszę mu pisać jakiegoś e-maila żeby zrobił to tak żeby ominąć celników. ktoś w ogóle zamawiał 2 szkła za jednym posunięciem w jednej paczce?
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
ja zamowilem teraz 2 szkla w jednej paczce + TC
ale na adres siostry w PL
poprzednio 2 paczki przyszły OK, 3 paczka miała rewizje celną, była odpakowana i grzebano w niej, ale mimo tego opłat nie było i sprzet był OK!
dlatego zmieniłem adres z mojego na siostry, mieszka w tym samym mieście ale ma inne nazwisko i i inny adres oczywiście
paczki spodziewam sie w piatek wg. trackingu
poinformuje o efektach
nie bardzo rozumiem - wiec Albert jednak dopuszcza wysyłanie wielu rzeczy w jednej paczce - co w takim przypadku z kosztami wysyłki? jedna czy na każdą rzecz oddzielnie?
z tego co z nim rozmawiam to godzi się na wysłanie w paczce maks dwóch szkieł
Do mnie w jednej paczce wysłał kilka akumulatorów, weżyk, filtr, tc itp. Praktycznie za każdą rzecz policzył jak za oddzielną paczkę (od tej sumy odjął z 10-20 funtów).
wszystko pięknie wczoraj doszło
fabrycznie zapakowane, pachnące nowością, paczka nie otwierana
załączam screen z trackingu
http://stores.ebay.pl/Kea-Photo tu sa ceny w zł, czyli tego kea-photo polecacie?