Strona 25 z 51 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Obiektywy chyba nie tak często się psują, wartość oczekiwana (uwzględniając ryzyko dodatkowych wydatków) chyba i tak jest niższa w przypadku zakupu w HK. Prawie zawsze gdy mam dopłacić za gwarancję, to tego nie robię na dłuższą metę jest to bardziej opłacalne.

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

http://cgi.ebay.ie/Canon-EF-70-200mm-70-200-f-2-8-f2-8-L-USM-Lens-NEW-4F_W0QQitemZ200231168172QQihZ010QQcategoryZ4687QQt cZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

Ile by to wyszlo z przesyłką / jest na to gwarancja??? Dla mnie osobiscie najlepiej zaplata w EUR oraz cena w EUR gdyż posiadam troche gotowki w tej walucie
    Czy to napewno nie jakies chinskie podroby ?? Po obecnym kursie wyjdzie z 1k taniej niz w PL i zamiast SIGMY czy tamrona mozna miec canona
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Coś już napisał
    Miasto
    Barlinek

Domyślnie

-Kea-photo to chyba najlepszy sklep na e-bay'u z HK. Poczytaj ten wątek a dowiesz się, że jest polecany.
    -Takie są ceny w HK.
    -Gwarancja jest, ale niestety w razie awarii sprzęt musisz słać do serwisu w Hong-Kongu, nie wiem czy w jakiś jeszcze krajach gwarancja jest ważna, musi Ci na to odpowiedzieć ktoś inny kto u nich kupował.
    -Kasę przelewasz z kąta w funtach lub paypalem z karty, więc jeżeli masz Euro musisz je wymienić na rachunku na £.
    -Sprzęt jest jak najbardziej oryginalny Canona.
    -Poczytaj ich komentarze.

PS Sam mam zamiar robić większość planowanych zakupów u nich. Ceny naprawdę powalają.
    Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

zrobiłem drugi zakup w Kea photo

dla odmiany paczuszkę wziąłem Fedexem

zamówiłem w czwartek wieczorem i dziś dostałem o 16 paczke

możecie zerknąć

http://www.fedex.com/Tracking?cntry_code=pl

numerek 932589506467

oczywiście bez żadnych dodatkowych opłat
    Tokina 11-16 całkowity koszt 1320 zł

dadin
    Guest

Domyślnie

Jesty to mój pierwszy post więc witam wszystkich.

Zamówiłem w Kea-Photo obiektyw 16.06.2008. Z Hong Kong'u wyszła 18.06.2008 (sprawdziłem po nr. przesyłki). Tylko że do dzisiaj jej nie mam :-( W związku z tym mam pytanie ile może iść paczka do Irlandii, czy ma ktoś doświadczenie w tym temacie?

Pozdrawiam

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

a jaki ma teraz status, na stronie do trackingu?
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Uzależniony

Domyślnie

Paczka do Irlandii idzie 2dni, a następny tydzień kurierzy szukają twojego domu ale dziwnym trafem za żadne skarby nie mogą go znaleźć. Koniec końców po kilku telefonach do centrali sam jedziesz odebrać paczkę. Przetestowane z DHL i Fedexem w Leixlip pod Dublinem:/ Z UPS i GLS za to nigdy nie miałem problemów.

dadin
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    a jaki ma teraz status, na stronie do trackingu?
    Status ma: The item (RA24903****HK) left Hong Kong for its destination on 18-Jun-2008

Mieszkam w Limerick, jak zamawiałem kartę CF i S5 Pro to jakoś nie było problemu dostawą przez Ireland post.

na stronie Ireland post nie rozpoznaje tego nr. nadania.

Czekam do jutra.

Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dadin Zobacz posta
    Status ma: The item (RA24903****HK) left Hong Kong for its destination on 18-Jun-2008

Mieszkam w Limerick, jak zamawiałem kartę CF i S5 Pro to jakoś nie było problemu dostawą przez Ireland post.

na stronie Ireland post nie rozpoznaje tego nr. nadania.

Czekam do jutra.

Pozdrawiam
    P.S. Z Hong Kong'u wysłane zostało zwykłą pocztą.
    Ostatnio edytowane przez dadin ; 03-07-2008 o 20:49 Powód: Automerged Doublepost

muad
    Guest

Domyślnie

Witam,

jak kupowaliście w H-k to jaką wartość paczki mieiście wpisaną? Chodzi mi o zminimalizowanie ryzyka zapłaty cła.

Kupował może ktoś od użytkownika dctrade-uk?

Domyślnie

Witam,

Za kilka dni będę kupował C70-200 2,8 L IS z HK od sprzedawcy Kea-Photo.
    Paczka wysłana będzie do UK, a za kilkanaście dni brat przyjedzie do Polski to przywiezie go ze sobą.
    Czy istnieje jakieś zagrożenie zapłaty cła ew. podatku przy przesyłce z HK do UK lub gdy brat będzie przewoził obiektyw w bagażu podręcznym?

Oferta zakupu tego obiektywu jest bardzo korzystna w porównaniu z cenami w Polsce.
    W przeliczeniu na PLN obiektyw ten będzie kosztował łącznie z kosztami przesyłki do UK około 4000PLN. Tak się zastanawiam, czy nie ma tam jakiegoś haka i cena nagle może wzrosnąć?
    Z tekstu aukcji nie wyczytałem nic co mogłoby wskazywać że w efekcie końcowym będzie drożej niż napisali.

To mój pierwszy zakup w sieci z tak odległego miejsca na ziemi, więc chciałbym uniknąć utraty pieniędzy :smile:

Pozdrawiam

Strona 25 z 51 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów