do kazdej paczki dorzuca te antycelne "duperele" czy trzeba poprosic?
do kazdej paczki dorzuca te antycelne "duperele" czy trzeba poprosic?
aha, myslalem ze doklada do paczki jakies klamociki zeby urealnic giftowosc![]()
Ciekawostka z urzedu celnego w w-wie przy lotnisku http://www.icwarszawa.home.pl/_pub//...sk=view&id=698
"Focusing less on your gear and more on what you’re shooting is a great way to develop your eye." Mark Thiessen
dziś chce zamówić obiektyw 85 1.8 w Kea Photo
mam opcje wyboru do przesyłki poczta lub fedex (dopłata 10 funciaków)
wybrać ta opcje czy lepiej może pocztą ?? nie zależy mi na czasie
bardzie zalezy mi na tym aby nie płacić cła i innych podatków
moze nad clem i vatem ktore mu nalicza z wiekszym prawdopodobienstew nizli zrobi to pocztanie wiem nad czym ty się zastanawiasz.
Z informacji podawanych przez innych userów na forum wynika, że szansa na uniknięcie opłat to swoista loteria. Raz się uda, raz nie. Choć udaje się dość częstoJa w każym razie zdecydowałem się dopłacić do przesyłki fedexem ze względów bezpieczeństwa. Kiedyś zamawiałem z HK pocztą pokrowiec na palmtopa i ...nigdy do mnie dotarł (na szczęście były to śmieszne pieniądze).
Dlatego choćby z tego powodu polecam fedex. Kupowałem niedawno w kea-photo sigme 10-20. We wtorek wysłanaz HK, już w piątek do drzwi zapukał kurier i nie dopłaciłem ani grosza![]()
Obiektywy chyba nie tak często się psują, wartość oczekiwana (uwzględniając ryzyko dodatkowych wydatków) chyba i tak jest niższa w przypadku zakupu w HK. Prawie zawsze gdy mam dopłacić za gwarancję, to tego nie robię na dłuższą metę jest to bardziej opłacalne.