Strona 23 z 49 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Kokoon
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zadajesz pytania na które odpowiedzi znajdziesz w tym wątku. Naprawdę chcesz by ktoś ci 10 razy potwierdził wszystko co tu jest napisane?
    Przeczytalem .
    "Focusing less on your gear and more on what you’re shooting is a great way to develop your eye." Mark Thiessen

dzialonowy
    Guest

Domyślnie

Czesc wszystkim!
    Jestem nowy ale mam pytanie bo dzisiaj znalazlem cos takiego:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,5237937.html

co o tym myslicie.

Witam jeszcze raz i pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzialonowy Zobacz posta
    Czesc wszystkim!
    Jestem nowy ale mam pytanie bo dzisiaj znalazlem cos takiego:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,5237937.html

co o tym myslicie.
    ...
    Myślę, że to jeszcze jeden przykład na pazerność fiskusa na której traci. Zadam Ci kilka pytań.
    Czemu sprzęt kupowany w Niemczech może być tańszy niż z oficjalnego źródła w Polsce? Dlaczego w USA czy Hongkongu jest jeszcze taniej? Czy takie ceny wychodzą na dobre fiskusom w w/w krajach? Pamiętasz może przed kilku laty problem taniego spirytusu ze wschodu i jak go rozwiązano z korzyścią i nawiązką dla budżetu?
    Póki ustawodawstwo w Polsce będzie tworzyć przestrzenie dla szarej strefy, zamiast wspierać gospodarkę w rozwoju, ludzie będą kombinować jak przy najniższych dochodach w UE sprostać najwyższym stawkom VAT.
    I tyle.
    C-F-K - forever

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

kokoon, szczerze to nikt nie wie jak to jest na 100% ale wiemy że:
    paczki są skanowane - nie noszą śladów odtwierania
    paczki lecą jako gift, low value ale zdarzaja się madrzy celnicy i jest wtopa
    jak paczka Ci zginie to dostajesz tyle ile byla ubezpieczona a nie ile byla warta rzeczywiscie
    albert jest spoko gosciem i idzie sie z nim dogadac
    tyle w temacie
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    jak paczka Ci zginie to dostajesz tyle ile byla ubezpieczona a nie ile byla warta rzeczywiscie
    albert jest spoko gosciem i idzie sie z nim dogadac
    Czyli jak zginie to ubezpieczenie jest liczone z tej zadeklarowanej wartosci gifta? Te $45?
    Myslalem, ze kurier dostaje info ze wartosc jest X a papiery przewozowe to wartosc Y + "gift".

Wlasnie jestem na etapie dogadywania sie z Albertem , dlugo trzeba czekac na odp. 2/3dni. Wiesz moze ile da sie u niego wytargowac discountu przy zamowieniu ~1200Ł?
    "Focusing less on your gear and more on what you’re shooting is a great way to develop your eye." Mark Thiessen

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Kokoon, firma kurierska nie może działać wbrew prawu! nie może świadomie zaniżać ceny czy wiedzieć, że cena jest zaniżona i nie poinformować o tym fiskusa. W razie uszkodzenia, zaginięcia dostajesz równowartość wartości deklarowanej.

Albert odpisuje różnie, w zależności ilu takich osobników jak Ty do niego pisze. On musi obsłużyć wysyłkę, maila itd więc wszystko trochę trwa.

Co do discountu to powiem Ci tak: i tak masz taniej niż w Polsce, więc targowanie się o obniżkę jest już pazernością. Wiem, że 1200Ł to nie mało, ale z drugiej strony za równowartość tej kwoty w Polsce nie kupisz tych samych 'zabawek'.
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    Co do discountu to powiem Ci tak: i tak masz taniej niż w Polsce, więc targowanie się o obniżkę jest już pazernością. Wiem, że 1200Ł to nie mało...
    Dzisiaj odpisal mi co do przesylki, +15Ł(70-200/2.8 ) i +5Ł(10/2.8 ) daje w sumie 105Ł za 2 paczki(napisal, ze musza byc 2 zeby uniknac kontroli) 454,65pln (w kazdej paczce sloik +duperele).

2583,26-454,65=2128pln taniej niz w Polsce(liczone wg. wyzszych cen z alle***) czyli dalej oplacalne... wiem wiem pazerny, dusigrosz i jeszcze kilka innych epitetow .

Domyślnie

a co do kea-photo, jak organizujecie sam zakup? Piszecie po prostu e-maila, czy moze trzeba sie zarejestrowac na ebayu i zalicytowac przedmiot?
    Jezeli chodzi o gifty, to z automatu wysyla tak zeby nie bylo problemow z clem i vatem czy trzeba sie o to upomniec?

Bywalec
    Miasto
    Wawa-Szmulki

Domyślnie

Kupujesz normalnie na eBayu i placisz przez PayPala.
    Co do opisania przedmiotu jako gift i podania wartosci, to w moim przypadku sam to zrobil.

levyblok
    Guest

Domyślnie

ja przekladam ceny obiektywu canon 100-400 f 4,5 5,6 L USM IS i ceny sie nie zmieniaja

Strona 23 z 49 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów