Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A mnie FedEX wku2#$ia maja telefon kontaktowy na przesylce, ale nie kontakuja sie z obiorca paczaki ani w celu ustalenia godzin doreczenia ani gdy nie zastali odbiorcy. ;/
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

corass - w fedexie to norma, mojej paczki nawet nie zeskanowali, dopiero po interwencji telefonicznej okazało sie ze paka jest juz w PL......

Pzdr.

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

wczoraj napisałem maila, dziś odpowiedz, bez problemu zmienili adres na wskazany takze FedEx nie taki zły
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Dopiero zaczyna Awatar Kokoon
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moja kolej ,
    tez chce zrobic zakupy w HK u kea-photo. Pytanie czy bezpiecznie brac zakupy za ~3/4tys czy lepiej rozbic to na pojedyncze szkla i co z tym clem(czytam, ze loteria). Jak mi napisza gift i jak juz ktos pisal... $40 to bede musial placic to clo? Moze ktos ma jakis patent? Jakby wyslali z prywatnego adresu i napisali "private stuff" , moze by przeszlo.

Ile to clo? I jak z VAT'em?
    Z tego co wyczytalem to place wartosc towaru+paczka i jak mam farta to nie place cla, jak mam pecha to moge zaplacic clo+VAT, zgadza sie? Bo jak nie place cla to z jakiej racji VAT?
    Ostatnio edytowane przez Kokoon ; 21-05-2008 o 19:09
    "Focusing less on your gear and more on what you’re shooting is a great way to develop your eye." Mark Thiessen

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zadajesz pytania na które odpowiedzi znajdziesz w tym wątku. Naprawdę chcesz by ktoś ci 10 razy potwierdził wszystko co tu jest napisane?

dzialonowy
    Guest

Domyślnie

Czesc wszystkim!
    Jestem nowy ale mam pytanie bo dzisiaj znalazlem cos takiego:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,5237937.html

co o tym myslicie.

Witam jeszcze raz i pozdrawiam

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zadajesz pytania na które odpowiedzi znajdziesz w tym wątku. Naprawdę chcesz by ktoś ci 10 razy potwierdził wszystko co tu jest napisane?
    Przeczytalem .
    "Focusing less on your gear and more on what you’re shooting is a great way to develop your eye." Mark Thiessen

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

kokoon, szczerze to nikt nie wie jak to jest na 100% ale wiemy że:
    paczki są skanowane - nie noszą śladów odtwierania
    paczki lecą jako gift, low value ale zdarzaja się madrzy celnicy i jest wtopa
    jak paczka Ci zginie to dostajesz tyle ile byla ubezpieczona a nie ile byla warta rzeczywiscie
    albert jest spoko gosciem i idzie sie z nim dogadac
    tyle w temacie

85sunrise.com

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    jak paczka Ci zginie to dostajesz tyle ile byla ubezpieczona a nie ile byla warta rzeczywiscie
    albert jest spoko gosciem i idzie sie z nim dogadac
    Czyli jak zginie to ubezpieczenie jest liczone z tej zadeklarowanej wartosci gifta? Te $45?
    Myslalem, ze kurier dostaje info ze wartosc jest X a papiery przewozowe to wartosc Y + "gift".

Wlasnie jestem na etapie dogadywania sie z Albertem , dlugo trzeba czekac na odp. 2/3dni. Wiesz moze ile da sie u niego wytargowac discountu przy zamowieniu ~1200Ł?

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzialonowy Zobacz posta
    Czesc wszystkim!
    Jestem nowy ale mam pytanie bo dzisiaj znalazlem cos takiego:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,5237937.html

co o tym myslicie.
    ...
    Myślę, że to jeszcze jeden przykład na pazerność fiskusa na której traci. Zadam Ci kilka pytań.
    Czemu sprzęt kupowany w Niemczech może być tańszy niż z oficjalnego źródła w Polsce? Dlaczego w USA czy Hongkongu jest jeszcze taniej? Czy takie ceny wychodzą na dobre fiskusom w w/w krajach? Pamiętasz może przed kilku laty problem taniego spirytusu ze wschodu i jak go rozwiązano z korzyścią i nawiązką dla budżetu?
    Póki ustawodawstwo w Polsce będzie tworzyć przestrzenie dla szarej strefy, zamiast wspierać gospodarkę w rozwoju, ludzie będą kombinować jak przy najniższych dochodach w UE sprostać najwyższym stawkom VAT.
    I tyle.
    C-F-K - forever

Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów