Strona 21 z 51 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Coś już napisał
    Miasto
    Barlinek

Domyślnie

Dzięki. A jak wygląda sprawa wysyłki? (firma, czas, koszt), cła (jeżeli tak owe ktoś musiał płacić) i kontaktu ze sprzedającym (jak wygląda zakup)?

Sorry, że tak dużo pytań, ale chciałbym mieć pewność, że wszystko pójdzie gładko i sprawnie i będę zadowolony, że wybrałem hong-kong.
    Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II

Coś już napisał
    Miasto
    Barlinek

Domyślnie

Aha i czy po zakupie w Hong-kong'u działa w Polsce Cashback?
    Z góry dzięki za odpowiedź na wszystkie pytania.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Firme, czas, koszt - to wszystko masz w podane w aukcjach kea, moze zaczniej od przeczytania wszystkiego co tam zamiescił
    Cło to kwestia szczescia lub nieszczescia, jak bedziesz miał pecha to wyjdzie wiecej niz zakup w PL
    Nie po zakupie HK cashback nie działa, tutaj tez wypadało by przeczytac wtórnie powtarzane zdania iż sprzet objety CB, musi byc z dystrybucji UE.

Coś już napisał
    Miasto
    Barlinek

Domyślnie

Dzięki bardzo i przepraszam za lenistwo, rzeczywiście wszystko można wyczytać.

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

czy ktos sciagal z HK lub innych miejsc parasolki, statywy tago typu rzeczy? czy to sie oplaca? gdzie najlepiej zamowic?
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Chakor
    Guest

Domyślnie

Ja dziś dostałem mail od Fedexu, w załączniku pisemko by wpisać wartosc przesyłki, koszt transportu, no to wpisałem 800zł i 100zł i tak coś mi się wydaje ze za moje 85mm bede musiał zapłacic pewnie z 250zł cła i vat:/
    A na paczuszce jest napisane ze gift, no comercial value i wartosc 40$

tomos
    Guest

Domyślnie

Czy ktos z Was kupowal cos od uzytkownika toylettown (jego sklep "Easy to find good toys in my town")?
    Tutaj link do jego aukcji.

Niby gwarantuje tax free (wysyla jako gift i low value) ale dla pewnosci zamawialbym chyba przez znajomego w UK, chcialbym tylko poznac Wasza opinie jesli juz cos z toylettown zamawialiscie.

klamot14
    Guest

Domyślnie

kupował ktos u urgalaxy? Jeśli tak prosze o opinię.

Pzdr

Domyślnie

A ja tak trochę w temacie cen: śledząc ostatnio pewne obiektywy u sprzedawców ebay z Hong Kongu odnotowałem wzrost cen i to nie kosmetyczny bo 20 funtów w górę. Przykłady: Sigma 10-20 w Kea Photo z 210 GBP na 230 GBP, Tamron 18-250 w Toylettown z 214 GBP na 234 GBP. Ktoś zaobserwował może podobną tendencję na innych obiektywach i u innych sprzedawców? Czy to może pojedyncze przypadki?
    Siem de i kilka obiektyvoof

Początki nałogu

Domyślnie

ja zaobserwowalem ze takie zmiany cen sa w tym sklepie czeste, sledzilem jakis plastik fantastik 70-300 sigma apo, w ciagu dnia cena roznila sie o 20-30 funtow, ale raz bylo to na plus raz na minus wiec jesli dzis podniesli to obserwuj bo pewnie kiedys spadnie znow o tyle samo i tak w kolko

Strona 21 z 51 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów