Strona 20 z 49 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Mieszany widok

Kornut
    Guest

Domyślnie

Jak kogoś interesuje obiektyw był kupiony w tym sklepie www.digitalrev.com
    Przed sprzedażą był sprawdzony przez obsługe czy wszystko jest ok.

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Kea-Photo - adres pocztowy

Jakiś czas temu ktoś pytał o adres pocztowy sprzedawcy Kea-Photo.

Potrzebny był raz, może i w przyszłości się przyda:

Mr. Shan, Unit B, 6th Floor, No. 414-424 Jaffe Road, Chinaweal Centre, Wan Chai, Hong Kong.
    PK

Bywalec Awatar Woodland
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy ktos wie czy Kea-Photo to tylko sklep internetowy czy można tez kupowac u nich przychodząc "z ulicy"?
    Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Jak płacicie za sprzęt u Kea-Photo i gdzie znaleźć jego ofertę ??
    Na ebayu jest parę dupereli ale żadnych sensownych obiektywów ...

Kornut
    Guest

Domyślnie

Mnie dokładnie obiektyw 70-200 4LIS kosztował po przeliczeniu kursu i obsługe karty przez bank płatności VISA kosztował 2373zł, był kupiony w www.digitalrev.com

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kornut Zobacz posta
    Mnie dokładnie obiektyw 70-200 4LIS kosztował po przeliczeniu kursu i obsługe karty przez bank płatności VISA kosztował 2373zł, był kupiony w www.digitalrev.com
    A jak sprowadzenie sprzętu do Polski ??

Miasto
    Dublin/Stalowa Wola

Domyślnie

Oferta jest na http://stores.ebay.co.uk/Kea-Photo a osobiscie placilem przez PayPal.
    EOS + brak czasu.....

Kornut
    Guest

Domyślnie

Jak już wcześniej wspomiałem obiektyw został kupiony przez znajomego który był w Hong Kongu i osobiście przewiózł do Polski bez żadnego cła i vat, nikt na lotniskach gdzie miał przesiadke nie zapytał sie go o obiektyw a był w pudełku.
    Pozdrawiam

Domyślnie

A w UK sytuacja z clem i vatem wyglada tak samo jak u nas, czyli jak celnicy zlapia to sie doczepia a jak nie to fajnie?
    A moze legalnie nie ma zadnych oplat przy zakupach z hong kongu bo przy aukcjach Kea Photo pisze "No duty/VAT to the UK, shipment by FedEx"?
    Pytam bo mialbym mozliwosc zakupienia sprzetu przez znajomych z UK.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

powiem tak. Znajomy jest celnikiem (co prawda w porcie w Gdyni, ale to już inna bajka) i pytałem go o ten temat (rozważałem kupno eLki z HK). To co usłyszałem brzmiało mniej więcej tak.

wszystkie paczki przechodzące przez urząd celny są rozpakowywane, jeśli ich wartość (sprawdzają w swoich bazach) nie przekracza 175EUR (albo coś koło tego, nie pamietam dokładnie) to może być przesłana jako 'gift' i jeśli jest to jedna sztuka jakiegoś przedmiotu (czyli nie podejrzewają kupna na handel) to żadne cło nie jest naliczane.

Jeśli oszacowana wartość paczki nie przekracza (też nie na handel, jako gift) ok 350EUR(też mówię orientacyjnie, znajomy mówił że jakieś tam widełki są) to jest naliczane ryczałtowe cło, coś poniżej 5%.

Jeśli zadeklarowana wartość przedmiotu jest dużo niższa niż cena z ich bazy cen, to przyjmują swoją wartość, musisz płacić cło, vat, a jeśli różnica jest naprawdę rażąca to masz szanse na jakiś mandat.

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 20 z 49 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów