ale powiem wam czy sie tak naprawdę opłaca np 430 ex 119 +28= daje 632 zl a na allegro z polska gwarancja 680zl.
ale powiem wam czy sie tak naprawdę opłaca np 430 ex 119 +28= daje 632 zl a na allegro z polska gwarancja 680zl.
Jeśli kupujesz u kea-photo to jest bez różnicy ile kupujesz sztuk - cena za przesyłke jest taka sama dla każdej sztuki.
A jesli chodzi o oszczędności to tak naprawde opłaca się kupować rzeczy droższe - tj takie powyżej 2.000 PLN.
Ja np tak jak pisałem wcześniej kupiłem 100-400. Najniższa cena w Polsce nowego egz. jaką znalazłem w sklepie lub allegro to 4500. Ja zapłaciłem 3400 więc jest oszczędność.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie zabardzo wiem co pododawałeś??
Ostatnio edytowane przez klamot14 ; 28-04-2008 o 13:44 Powód: Automerged Doublepost
Mozna napisac do kea meila o zakup poza ebay wówczas można wynegocjować lepsza ceny, tzn przy wiekszym zakupie płacimy za wysyłke raz.
Pzdr.
lewa cześć równania to funty a wynik w zl
Pod warunkiem, ze już kiedys u niego kupowales albo masz jakąs tak dobrą reputacje na ebayu.
Wiele osób nawet na maila w stylu: "chce to i to, jaki bedzie całkowity koszt wysyłki" nie dostalo zadnej odpowiedzi, a co dopiero mówic o transakcji poza ebay
A tak z innej beczki:
prosilem kiedyś koleżankę która byla w USA u siostry zeby przywiozla mi obiektyw (umawiamy sie, ze ja kupuje na amazon.com, ja oplacam wysylke do siostry - ona tylko wywala z pudelka i przywozi do Polski). Najpierw, ze nie ma sprawy, siostra się zgadza a potem zaczęła się wykręcac. Więc ostatnio napomknąlem jej ze poradziłem sobie i ściągnąlem sprzęt z HK. Dzis zaczepila mnie jej koleżanka zza biurka, która słyszała wówczas co trzecie słowo , ze ona tez chce taniej... Mam jej powiedzieć gdzie i jak to kupic zeby bylo taniej niż w fotojokerze
tylko jak ja mam to wyjasnić osobie, która nigdy w zyciu nawet na allegro nic nie kupiła??
Jak ładna to przyślij ją do mnie![]()
Wczoraj kumpel przywiózł z HK dla mnie 70-200/4 LIS w pudełku, nikt sie go nie zapytał o obiektyw, nikogo to nie interesowało a oprócz tego wiózł jeszcze 2 obiektywy dla innych znajomych. Leciał z Hong Kongu przez Amsterdam do Warszawy i Krakowa. Czyli zero cła i vat. Jestem do przodu około 1500zł.
Pozdrawiam
Ja kupowalem extender i extension tube.
Za extender mialo byc 30 funtow, za extension 14. Poprosilem o przekalkulowane i zaplacilem 40, wiec 4 oszczednosci.
Koszt wysylki to ukryty kawalek ceny i za duzo nie urwiemy.
jakos dziwnie, jednego dnia sigma 70-300 apo byla za 67L drugiego 87L ...