Strona 19 z 49 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Mieszany widok

emo
    Guest

Domyślnie

ale powiem wam czy sie tak naprawdę opłaca np 430 ex 119 +28= daje 632 zl a na allegro z polska gwarancja 680zl.

klamot14
    Guest

Domyślnie

Jeśli kupujesz u kea-photo to jest bez różnicy ile kupujesz sztuk - cena za przesyłke jest taka sama dla każdej sztuki.

A jesli chodzi o oszczędności to tak naprawde opłaca się kupować rzeczy droższe - tj takie powyżej 2.000 PLN.

Ja np tak jak pisałem wcześniej kupiłem 100-400. Najniższa cena w Polsce nowego egz. jaką znalazłem w sklepie lub allegro to 4500. Ja zapłaciłem 3400 więc jest oszczędność.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez emo Zobacz posta
    ale powiem wam czy sie tak naprawdę opłaca np 430 ex 119 +28= daje 632 zl a na allegro z polska gwarancja 680zl.
    Nie zabardzo wiem co pododawałeś??
    Ostatnio edytowane przez klamot14 ; 28-04-2008 o 13:44 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klamot14 Zobacz posta
    Jeśli kupujesz u kea-photo to jest bez różnicy ile kupujesz sztuk - cena za przesyłke jest taka sama dla każdej sztuki.
    I tu się mylisz - kupowałem obiektyw z kea-photo i wyraźnie było napisane w aukcji: wysyłka 30 GBP, każdy dodatkowy przedmiot z tej aukcji 25 GBP :cool:
    Siem de i kilka obiektyvoof

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Mozna napisac do kea meila o zakup poza ebay wówczas można wynegocjować lepsza ceny, tzn przy wiekszym zakupie płacimy za wysyłke raz.

Pzdr.

emo
    Guest

Domyślnie

lewa cześć równania to funty a wynik w zl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Mozna napisac do kea meila o zakup poza ebay wówczas można wynegocjować lepsza ceny, tzn przy wiekszym zakupie płacimy za wysyłke raz.

Pzdr.
    Pod warunkiem, ze już kiedys u niego kupowales albo masz jakąs tak dobrą reputacje na ebayu.
    Wiele osób nawet na maila w stylu: "chce to i to, jaki bedzie całkowity koszt wysyłki" nie dostalo zadnej odpowiedzi, a co dopiero mówic o transakcji poza ebay

A tak z innej beczki:
    prosilem kiedyś koleżankę która byla w USA u siostry zeby przywiozla mi obiektyw (umawiamy sie, ze ja kupuje na amazon.com, ja oplacam wysylke do siostry - ona tylko wywala z pudelka i przywozi do Polski). Najpierw, ze nie ma sprawy, siostra się zgadza a potem zaczęła się wykręcac. Więc ostatnio napomknąlem jej ze poradziłem sobie i ściągnąlem sprzęt z HK. Dzis zaczepila mnie jej koleżanka zza biurka, która słyszała wówczas co trzecie słowo , ze ona tez chce taniej... Mam jej powiedzieć gdzie i jak to kupic zeby bylo taniej niż w fotojokerze
    tylko jak ja mam to wyjasnić osobie, która nigdy w zyciu nawet na allegro nic nie kupiła ??

klamot14
    Guest

Domyślnie

Jak ładna to przyślij ją do mnie

Kornut
    Guest

Domyślnie

Wczoraj kumpel przywiózł z HK dla mnie 70-200/4 LIS w pudełku, nikt sie go nie zapytał o obiektyw, nikogo to nie interesowało a oprócz tego wiózł jeszcze 2 obiektywy dla innych znajomych. Leciał z Hong Kongu przez Amsterdam do Warszawy i Krakowa. Czyli zero cła i vat. Jestem do przodu około 1500zł.
    Pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

Ja kupowalem extender i extension tube.
    Za extender mialo byc 30 funtow, za extension 14. Poprosilem o przekalkulowane i zaplacilem 40, wiec 4 oszczednosci.
    Koszt wysylki to ukryty kawalek ceny i za duzo nie urwiemy.

Początki nałogu

Domyślnie

jakos dziwnie, jednego dnia sigma 70-300 apo byla za 67L drugiego 87L ...

Strona 19 z 49 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów