Strona 13 z 51 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

w UK nie ma czegos takiego jak karta. Jak kupowalem aparat (350D 2 lata temu) to mialem w srodku karte zeby zarejestrowac rodukt i tyle. NIE MA czego s jak w PL ze jest karta i sie ja podbieja. Masz dowod zakupu i koniec (wydrukuj sobie emaile - zakup elektroniczny oraz zarejestruj online aparat - koniec)

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    w UK nie ma czegos takiego jak karta
    tu sie nie zgodze poniewaz 6mcy temu kupilem w uk C400D i normalnie karta byla :european warranty tak samo do obiektywu
    teraz zakupilem sprzet w HK i do lampy mam international warranty, do lensow mam 7 letnie gwarancje na kartach.co do C 40D to jest jakas karta na ktorej niby jest dealer adres, nazwa posiadacza, napisane ze 40D i nr seryjny,data zakupu i jakies 2 kody a reszta to chinskie obrazki.mozliwe ze to jest ta karta bo sa 2 kody ktore pewnie potzrebne sa do rejestracji online.Ale na 100% pewny nie jestem bo nie czuje sie dobrze w chinskim

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    tu sie nie zgodze poniewaz 6mcy temu kupilem w uk C400D i normalnie karta byla :european warranty tak samo do obiektywu
    Tak karta rejestracujna - gwarancja
    Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    teraz zakupilem sprzet w HK i do lampy mam international warranty, do lensow mam 7 letnie gwarancje na kartach.co do C 40D to jest jakas karta na ktorej niby jest dealer adres, nazwa posiadacza, napisane ze 40D i nr seryjny,data zakupu i jakies 2 kody a reszta to chinskie obrazki.mozliwe ze to jest ta karta bo sa 2 kody ktore pewnie potzrebne sa do rejestracji online.Ale na 100% pewny nie jestem bo nie czuje sie dobrze w chinskim
    7 lat to standard MackCam http://www.mackcam.com/ w UK wystarczy dowod zakupu (data i numer). Wszystko OK moim zdaniem. Nie masz sie o co martwic.

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Kombinacje z kosztami transportu?

Zamówiłem w hvstar.net w HK kilka filtrów B+W, pierścienie redukujące różnych wymiarów, razem za 467$, transport HKspeedpost wyliczono na 116$(jakby nie patrzeć sporo, ale...). Sprawdzałem jak program liczy koszty przesyłki i wychodzi,że dolicza po prostu 25%.
    Po paru dniach dostaję info,że:
    Normally we do not ship to Poland, but your order is large, we can ship your order via EMS(3-15 business days to deliver after dispatch) if you agree. It cost $43.5 more for this order. As Regular Air Mail to Poland takes a long time to deliver (sometimes more than 1 month) and it's not safe (sometimes get lost).. You can send the extra money to our paypal account star@hvstar.net if you agree and note "extra EMS cost for order " when you make payment. .
    If EMS is not acceptable, we are sorry that we have to cancel this order.
    We appreciate your consideration and cooperation in advance!
    Your early advice is expected.

Wynika z tego,że łączny koszt przesyłki ma wynieść 160$ (czyli 34% dolicza się do wartości zamówienia).
    Czy to taka norma w HK, czy próba "podskubania"? Macie jakieś doświadczenia/pomysły?

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Kupowałem i to dokładnie od nich: filtr B+W PolCir 77mm Kasemann, redukcję 77->67mm i gratis dorzucili mi czytnik kart SD na usb. Wysłali do Polski air mailem bez problemu. Paczka dotarła po ok tygodniu.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Mam pytanie do ludzi będącyh w HK lub dobrze sie orientujących. Chodzi mi o ceny za jakie można tam kupić sprzęt foto. Nie chodzi mi o zakuy w necie tylko w prawdziwym sklepie.
    Dzięki za pomoc
    Dolaczam sie do pytania.
    A moze lepiej jechac na zakupy do Japonii lub Singapuru. Orientuje sie ktos?
    W gre wchodza wieksze zakupy. Po moich wyliczeniach wychodzi na to, ze jezeli ceny w tamtejszych sklepach sa takie jak na ebayu (-koszt przesylki) to mozna miec darmowe wakacje + jest ciagle taniej niz w Europie. No i mozna by bylo przetestowac sprzet na miejscu.

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dla porównania: w chwili obecnej w HK szkło Canona 10-22 można dostać w sklepie w cenie poniżej 700 USD ( i to wchodząc z ulicy, po chwili targowania się). Tylko warto uważać, gdyż sprzedawcy stosują mały trik - gdy pytamy sie o kilka rzeczy, obniżają cenę jednej z rzeczy do naprawdę niskiej wartości (np. 24-105/4L za 800USD), ale odbijają sobie to na cenie innych rzeczy, które nas interesują, ewentualnie chcą nam wcisnąć. Ale nawet pomimo tego ceny są atrakcyjne.
    Nikt tam też raczej nie robi problemu z testami szkieł, pod warunkiem że je się później rzeczywiście kupi - można wszystko spokojnie posprawdzać i przetestować.
    Singapur ma chyba ceny trochę droższe, ale nadal jest tam tanio [Canon 17-55/2.8 IS USM kosztuje równowartość 1100 USD, Canon 55-250 IS 300USD]
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Dopiero zaczyna Awatar Skakun
    Miasto
    Rumia - Gdynia

Domyślnie

witam
    stronka sklepu w HK - mozna zajsc i poogladac
    ceny mozna sprawdzic w kilku walutach
    http://www.tincheungcamera.com.hk/ad...&keywords=lens
    pozdraviam
    ciagle czytam i wciaz wiele nie rozumiem ;p

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skakun Zobacz posta
    witam
    stronka sklepu w HK - mozna zajsc i poogladac
    ceny mozna sprawdzic w kilku walutach
    http://www.tincheungcamera.com.hk/ad...&keywords=lens
    pozdraviam
    Czy ktoś tu kupował?Ceny są bardzo niskie....

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Ja dzisiaj dostałem przesyłke z wizardami........czym jestem zdziwiony to tym iż pierwszy raz nie policzyli mi żadnego Cła na przesyłce nie było zazaczonego że to gift....po prostu standard airmeil i finał paka jechała ino 10dni więc terminowo też super, zakup był robiony od gościa z hk.

Pzdr.

Strona 13 z 51 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów