Ja też kupiłem, dokładnie wczoraj. Za 158zł w Komputroniku dostałem 2gb Extreme III. W A95 różnicy między "tanią kartą" a ExIII nie widać, bo niby gdzie mogłoby widać. Ale karta większa jest, a i przyszłościowe lustrzanki też ją będą lubić.
Ja też kupiłem, dokładnie wczoraj. Za 158zł w Komputroniku dostałem 2gb Extreme III. W A95 różnicy między "tanią kartą" a ExIII nie widać, bo niby gdzie mogłoby widać. Ale karta większa jest, a i przyszłościowe lustrzanki też ją będą lubić.
Troszke przeplaciles. Ja tutaj juz dwie karty kupilem: http://www.ram.net.pl/index.php?cPath=8_68
W cenie "okolo 200zl" uwazam ze nie ma co sie zastanawiac i brac 4GB - nie kosztuje 2 razy wiecej niz 2GB a pojemnosc naprawde porzadna.
1)Nie lubię bawić się w wysyłki, reklamacje na odległość i inne tego typu.Adres: 80-215 Gdańsk, ul. Raciborskiego 1 "B"
2)
140zł (cena CF E III 2gb) + ~15zł ("bezpieczna" przesyłka) = 155zł. 3 złote nie robi mi większej różnicy.Wysyłka Pocztą Polską - od 10zł (najlżejsze towary do 1kg) do 20zł (w zależności od wagi produktów)
Wysyłka kurierem UPS - od 15zł (najlżejsze towary do 5kg) do 30zł (w zależności od wagi produktów)
3)- no niby tanio, ale "pkt 1)" + brak tych 40 dodatkowych złotych. Poza tym do A95 2gb starczy (800zdj HiQ). A jak zakupię jakieś 400D (pewnie poczekam aż wejdzie 450D i ceny 400D spadną) to karty będą jeszcze tańsze niż toCF E III 4gb - 200zł.CF E III 4gb - 200zł
Ostatnio edytowane przez micles ; 14-04-2007 o 21:51
Oczywiście Extreme III
Nie zastanawiaj się
Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG
a czy ktos sprawdzal czy canon 350D pociagnie karte Sandisk Ultra II 8GB ? bo patrzac na cene 4GB EIII i cene 8GB UII to wcale duzo nie trzeba dolozyc, na czytniku widocznych roznic pewnie nie bedzie, bo i tak UII z szybkoscia x66 (10MB) na moim czytniku sandiska osiaga 6-7MB, tylko czy 350D bedzie widzial prawidlowo taka karte ? Jesli ktos probowal wkladac do 350D cos wiekszego niz 4GB to prosilbym o podzielenie sie wrazeniami i spostrzezeniami
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
no to za vitezem powtorze ze PRZEPLACILES i to strasznie, dzisiaj wlasnie dostalem info od kolegi ze ta sama karta w UK kosztuje juz 17.99Ł z dostawa, wiec liczac po srednim kursie funta 5,8 to wychodzi za jakies 105zl, mysle ze kwestia tygodnia dwoch kiedy takie ceny zaczna docierac i do polski, ponizej link z cena:
http://www.play.com/Electronics/Elec...tml?P36=5AS6EL
ahha, tylko ze ten sklep jest na wyspie jersey
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
No może i macie rację, cóż, nie jestem dobrym analitykiem. Wiem tylko, że jeżeli na skapiec.pl ceny oscylują koło 140zł to na teraźniejszy czas nie przepłaciłem dużo. A karta była mi potrzebna, bo robiłem zdjęcia w filharmonii, a 256 + 2x128 mogłoby mi nie wystarczyć. No i nie wystarczyłoby. Więc nie mówcie mi, że przepłaciłem, bo z każdym dniem ceny spadają i zawsze przepłacam.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner