Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Sandisk "zwykła" czy Ultra II

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja też kupiłem, dokładnie wczoraj. Za 158zł w Komputroniku dostałem 2gb Extreme III. W A95 różnicy między "tanią kartą" a ExIII nie widać, bo niby gdzie mogłoby widać. Ale karta większa jest, a i przyszłościowe lustrzanki też ją będą lubić.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ja też kupiłem, dokładnie wczoraj. Za 158zł w Komputroniku dostałem 2gb Extreme III.
    Troszke przeplaciles. Ja tutaj juz dwie karty kupilem: http://www.ram.net.pl/index.php?cPath=8_68

W cenie "okolo 200zl" uwazam ze nie ma co sie zastanawiac i brac 4GB - nie kosztuje 2 razy wiecej niz 2GB a pojemnosc naprawde porzadna.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

1)
    Adres: 80-215 Gdańsk, ul. Raciborskiego 1 "B"
    Nie lubię bawić się w wysyłki, reklamacje na odległość i inne tego typu.

2)
    Wysyłka Pocztą Polską - od 10zł (najlżejsze towary do 1kg) do 20zł (w zależności od wagi produktów)
    Wysyłka kurierem UPS - od 15zł (najlżejsze towary do 5kg) do 30zł (w zależności od wagi produktów)
    140zł (cena CF E III 2gb) + ~15zł ("bezpieczna" przesyłka) = 155zł. 3 złote nie robi mi większej różnicy.

3)
    CF E III 4gb - 200zł
    - no niby tanio, ale "pkt 1)" + brak tych 40 dodatkowych złotych. Poza tym do A95 2gb starczy (800zdj HiQ). A jak zakupię jakieś 400D (pewnie poczekam aż wejdzie 450D i ceny 400D spadną) to karty będą jeszcze tańsze niż to
    CF E III 4gb - 200zł
    .
    Ostatnio edytowane przez micles ; 14-04-2007 o 21:51

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Oczywiście Extreme III

Nie zastanawiaj się
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bruckner Zobacz posta
    No i wyszło na to że kupiłem Extreme III
    Ja też kupiłem, dokładnie wczoraj.
    Już wszyscy niepewni z tego wątku kupili, więc nie masz kogo namawiać

Uzależniony

Domyślnie

a czy ktos sprawdzal czy canon 350D pociagnie karte Sandisk Ultra II 8GB ? bo patrzac na cene 4GB EIII i cene 8GB UII to wcale duzo nie trzeba dolozyc, na czytniku widocznych roznic pewnie nie bedzie, bo i tak UII z szybkoscia x66 (10MB) na moim czytniku sandiska osiaga 6-7MB, tylko czy 350D bedzie widzial prawidlowo taka karte ? Jesli ktos probowal wkladac do 350D cos wiekszego niz 4GB to prosilbym o podzielenie sie wrazeniami i spostrzezeniami
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony

Domyślnie

Ja też kupiłem, dokładnie wczoraj. Za 158zł w Komputroniku dostałem 2gb Extreme III. W A95 różnicy między "tanią kartą" a ExIII nie widać, bo niby gdzie mogłoby widać. Ale karta większa jest, a i przyszłościowe lustrzanki też ją będą lubić.
    no to za vitezem powtorze ze PRZEPLACILES i to strasznie, dzisiaj wlasnie dostalem info od kolegi ze ta sama karta w UK kosztuje juz 17.99Ł z dostawa, wiec liczac po srednim kursie funta 5,8 to wychodzi za jakies 105zl, mysle ze kwestia tygodnia dwoch kiedy takie ceny zaczna docierac i do polski, ponizej link z cena:

http://www.play.com/Electronics/Elec...tml?P36=5AS6EL

ahha, tylko ze ten sklep jest na wyspie jersey
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No może i macie rację, cóż, nie jestem dobrym analitykiem. Wiem tylko, że jeżeli na skapiec.pl ceny oscylują koło 140zł to na teraźniejszy czas nie przepłaciłem dużo. A karta była mi potrzebna, bo robiłem zdjęcia w filharmonii, a 256 + 2x128 mogłoby mi nie wystarczyć. No i nie wystarczyłoby. Więc nie mówcie mi, że przepłaciłem, bo z każdym dniem ceny spadają i zawsze przepłacam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No może i macie rację, cóż, nie jestem dobrym analitykiem. Wiem tylko, że jeżeli na skapiec.pl ceny oscylują koło 140zł to na teraźniejszy czas nie przepłaciłem dużo. A karta była mi potrzebna, bo robiłem zdjęcia w filharmonii, a 256 + 2x128 mogłoby mi nie wystarczyć. No i nie wystarczyłoby. Więc nie mówcie mi, że przepłaciłem, bo z każdym dniem ceny spadają i zawsze przepłacam.
    Dokładnie. Jakby człowiek cały czas śledził ceny, kursy itd. to by nic nie kupił .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na teraźniejszy czas nie przepłaciłem dużo(...)Więc nie mówcie mi, że przepłaciłem, bo z każdym dniem ceny spadają i zawsze przepłacam.
    Duzo nie ale przeplaciles. I to ze spadaja to wiadomo... ale przeplaciles dokladnie na dany dzien zakupu. No ale co tam, dosc zagladania w kieszen, choc gdy ja mialem tyle lat co ty to kazde 5zl sie liczylo - tylko pozazdroscic plynnosci finansowej

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów