Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Sandisk "zwykła" czy Ultra II

Początki nałogu Awatar bruckner
    Miasto
    Opole

Smile Sandisk "zwykła" czy Ultra II

W!
    Mam takowe pytanko. Czy jest sens kupować sandiska Ultra II i Gb czy wystarczy mi ta podstawowa wersja? (((Ogólnie fotografuję widoczki i portrety, czasami tylko coś szybciej. Nie walę "seriami" :P)))
    czy to ma jakieś znaczenie przy zapisie fotek na kartę? Jeśli chodzi o zgrywanie na kompa to mam czas :wink:
    pozdrawiam serdecznie
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Różnica między prędkościami tych dwóch kart jest zauważalna. Sam przez jakiś czas robiłem zdjęcia na zwykłej, jednak przesiadłem się na ultra II. Ale mi zdarza się dość często pstrykać serie.

Pamiętaj tylko, że przy Ultra II bufor aparatu będzie szybciej opróżniany.
    Ślubna
    No i niestety N.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moim zdaniem jeżeli masz pieniądze to kupuj jak najlepszą kartę - do twoich wymogów bo jak pstrykasz od czasu do czasu po 3 zdjęcia to nie ma po co ale im lepszą kupisz tym lepiej.

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bruckner Zobacz posta
    Sandisk "zwykła" czy Ultra II
    Extreme III.
    Obecnie najlepsza proporcja cena / jakość.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Przy 350d wystarczy ultra II. Sam dziś zakupiłem extreme III i stwierdzam, ze w prędkości nie widzę różnicy. No może jeden RAW więcej w serii, zanim zapcham bufor.
    Ślubna
    No i niestety N.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    Przy 350d wystarczy ultra II. Sam dziś zakupiłem extreme III i stwierdzam, ze w prędkości nie widzę różnicy. No może jeden RAW więcej w serii, zanim zapcham bufor.
    Szybkość karty nie ma wpływu na ilość Raw-ów w serii dla 350-tki .

Bruckner wg. Twoich kryteriów - zwykły .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Opole

Domyślnie

dzieki za odpowiedzi
    wyjdzie taniej*(a budżet fotograficzny niski :P )
    pozdrawiam i dzieki jeszcze raz
    Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw :cool:
    Fotki Digart
    FOTOblog

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M@riusz Zobacz posta
    Extreme III.
    Obecnie najlepsza proporcja cena / jakość.

M@riusz
    A dodatkowo do karty jest C1 LE (klucz bo program trzeba ściągnąć) i soft do odzyskiwania skasowanych danych z kart pamięci i dysków (ten już na dołączonej płytce)

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Jeśli faktycznie masz czas (dużo czasu!) na zgrywanie fotek na kompa, to nawet najwolniejszy SanDisk nie wpłynie na ilość gwarantowanych (w instrukcji aparatu) fotek w wykonanych serii, czyli na samo robienie zdjęć. Wolniej będzie przy późniejszym podglądzie i oczywiście późniejszym zgrywaniu. Ale największą różnice (tania vs szybka karta) poczujesz dopiero przy zastosowaniu czytnika.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Miasto
    Opole

Domyślnie

No i wyszło na to że kupiłem Extreme III Pare fotek poszło ... minimalną różnicę widać na Korzyść ex III :P
    pozdrawiam.
    Fotki Digart
    FOTOblog

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów