Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Problem z ostrością w S3IS

Mieszany widok

Herman68
    Guest

Domyślnie

W sumie to nie miałem jeszcze do czynienia z programem ImageShack i nie wiem,czy mi to od razu wyjdzie.Zamieszczam dwa zdjęcia.Jedno na najmniejszej ogniskowej,drugie zaś na największej.Zdjęcia zamieszczone są w mniejszej rozdzielczości niż oryginalne.Zdjęcia robione były w programie AUTO i tylko tak dla przeprowadzenia testu.
    Nie bardzo rozumiem jeszcze uwagę gwozdzta na temat statywu.A co ma do tego cena,czy gdzie zakupiony????.Statyw to statyw i jasne jest jego przeznaczenie.Używałem go wcześniej z lustrzanką i byłem w pełni zadowolony.
    http://img408.imageshack.us/my.php?image=img0120yb9.jpg
    http://img133.imageshack.us/my.php?image=img0124fk2.jpg

Te drugie zdjęcie było robione z użyciem właśnie statywu i samowyzwalacza.Program AUTO

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Herman68 Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem jeszcze uwagę gwozdzta na temat statywu.A co ma do tego cena,czy gdzie zakupiony????.Statyw to statyw i jasne jest jego przeznaczenie.
    No właśnie nie. Statyw statywowi nierówny;-) Tanie statywy często mają małą sztywność. Zdjecia robione z ich użyciem potrafią wyjść poruszone nawet, jeśli fotografujemy z użybiem samowyzwalacza (wężyka, pilota, etc.). Wystarczy podmuch wiatru, żeby wprawić je w mikrodrgania. Niestety zazwyczaj sprawa wygląda tak, że jedynie drogie statywy są odpowiednio sztywnej konstrukcji, a ich tańsze odpowiedniki zbudowane są dosyć licho.

Oglądałem sample - IMHO zdjęcia poruszone. Ale nie widze exifów, więc nawet nie wiem, przy jakich czasach zostały zrobione. przy takiej ognisowej poniżej 1/500 s istnieje ryzyko poruszenia. Nie wiem, jak się spisuje IS w tym modelu.
    Ostatnio edytowane przez solti ; 12-04-2007 o 15:55
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów