Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Bieszczady Foto - Gdzie ?

Coś już napisał
    Miasto
    Rzeszów/Kraków

Domyślnie

Polecam Tarnice z Wołosatego ... a później do Ustrzyk przez Szeroki Wierch

Z Tarnicy pięknie są naprawdę piękne widoki ...
    30D+kit+50/1.8MkII
    Jestem strzelcem wyborowym. Zawsze strzelam na wyborach.
    Moje plgnioto.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    można tam znaleźć prawdziwy PRLowski znak ,,zakaz fotografowania''. Poświęciłem mu niedawno jedną klatkę taniego slajdu.

ten

Dopiero zaczyna Awatar ronja
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wysypał mi się pierwszy tekst. Mam nadzieję, że dwa razy nie pójdzie

Podpowiem przewrotnie: rób wszystko. Bieszczady zmieniają się z roku na rok. Należę do generacji, która pamięta jeszcze Solinę w trakcie budowy i miejscami chodziła po jej obecnym dnie. Jeden raz nie wystarczy - warto wracać. Jeśli szukasz przewodnika, to polecam "Bieszczady - Przewodnik dla prawdziwego turysty" Oficyny Wydawniczej Rewasz. Jeśli używasz GPS-u to weź jakąś dokładną mapkę z naniesioną siatką. Las (i czas) zaciera ślady. Technika może się przydać. A najważniejsze - rozmawiaj z "miejscowymi". Dzięki nim zobaczysz znacznie więcej (i niekoniecznie z "klasyki"). A to moje Bieszczady 2006 - troszkę inne

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    E, to jakiś łatwo dostępny w dodaku w miarę logiczny, bo połączony z zakazem wstępu.
    Myślałem o tym:

To jest na samym końcu, z tej strony gdzie się nie wchodzi, za miejscem gdzie wszyscy zawracają za budkami z goframi.
    Chociaż może on dotyczyć tej furtki, tam jest chyba jakieś zejście na dół i pewnie wejście do tajnych komnat we wnętrzu konstrukcji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

E, to jakiś łatwo dostępny w dodaku w miarę logiczny, bo połączony z zakazem wstępu.
    Myślałem o tym:
    to znak z "sasiedztwa" - ten ktory ja pokazalem jest jakies 30m na godzinie 10 od twojego ;-) .. ale dosc juz tego OT ze znakami ;-)

Chociaż może on dotyczyć tej furtki, tam jest chyba jakieś zejście na dół i pewnie wejście do tajnych komnat we wnętrzu konstrukcji.
    ktore to tajne komnaty można od jakiegos czasu zwiedzac 8) .. gdyby ktos byl zainteresowany to wiecej inf. jest TU :-D
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 18-04-2007 o 18:05

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Może czasowo, ale
    Jak w Wetlinie, to wieczorkiem zajrzyj do Bazy Ludzi z mgły. Knajpa taka. Zazwyczaj jest w środku wesoło i radośnie i grzane wino, i tanie wino, i piwo i tańce na stołach i śpiewy i granie i od właściciela zza baru można szachy wypożyczyć (paru bierek zawsze brakowało, ale są kamyki) i sobie pograć.
    Taka sobie żulernia, słaby wystrój i brak pomysłu na knajpę - dziwne o tyle, że szef (Andrzej bodajże) ma drugą knajpę w Cisnej, która w porównaniu z wetlińską jest niebem (wystrój na pograniczu kiczu, ale jest ok. - diabełki, poroża, rysunki [jego małżonki ], siekierki itp. gadżety).
    Ogólnie specjalnie szukać nie trzeba, żeby zrobić fajne zdjęcia. Zastanawiałbym się nad zabraniem laptopa, żeby mieć gdzie zgrywać zdjęcia.
    Polecam Jeziorka Duszatyńskie koło Komańczy (2 jeziorka w górach!), Sine wiry (a la kaskadowe strumienie z pocztówek), jeszcze kilka lat temu było tam też jeziorko (osuwisko przytamowało rzeczkę), Piekełko z rezerwatem cisów (góra bodaj koło Jabłonek), żubry (na trasie z Komańczy do Cisnej jest ośrodek), bobry, ale to już pod granicą z Ukrainą - okolice torfowisk. Te ostatnie to oczywiście czasowo są pracochłonne... Do tego wypalanie węgla drzewnego.
    Pomijam połoniny, bo to się wie samo przez się, ale na Rawkach są niezłe przepaście. W samym lesie jest cała masa obiektów do makro.
    Polecam też wykorzystanie wież transmisyjnych - zawsze są ponad szczytami, i niezłe panoramy wychodzą.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A czemu nikt nie wspomniał o jeziorku Duszatynskim? Wspaniałe: http://lkgm.kedra.org/bieszczady/duszatynskie/01.html
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    A czemu nikt nie wspomniał o jeziorku Duszatynskim? Wspaniałe: http://lkgm.kedra.org/bieszczady/duszatynskie/01.html
    tam sa dwa jeziorka, polozene wysoko, otoczone lasami, klimatyczne

- sine wiry polecam
    - ruiny kosciola kolo Leska, zapomnialem nazwy miejscowosci

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Sine wiry były świetne 15 lat temu, biwakowałem tam kilka dni. Wspaniałych dni...
    Będac tam ostatnio, niestety juz nie to samo, jak i całe Bieszczady... tracą swoją dzikość na rzecz turystów. Cywilizacja...
    ale i tak tam jeszcze pojadę :-)
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podbiję, coby szukający mieli jakąś nutę inspiracji.

Pierwszy z moich postów ze zdjęciami z Bieszczad

Bezpośredni link do folderu z fotami

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów