Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: swiatło 2,8 lub 4 oco w tym chodzi?????

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://imageshack.us/ niewiem jak sie umieszcza fotki na tym serwerze,dałem na swój,kliknij na link i daj zapisz jako

http://www.lolo70.neostrada.pl/img_5628.jpg

to sa ustawienia

Camera Model Name
    Canon EOS 400D DIGITAL
    Shooting Date/Time
    2007-04-12 21:16:27
    Tv(Shutter Speed)
    1/80Sec.
    Av(Aperture Value)
    F4.0
    Metering Modes
    Evaluative metering
    Exposure Compensation
    0
    ISO Speed
    800
    Lens
    EF-S10-22mm f/3.5-4.5 USM
    Focal Length
    16,0 mm
    Image size
    3888 x 2592
    Image Quality
    RAW
    Flash
    On
    White Balance
    Auto
    AF mode
    One-Shot AF
    Picture Style
    Standard
    Parameters
    Tone Curve : Standard
    Sharpness level : -
    Pattern Sharpness : -
    Contrast : 0
    Sharpness : 3
    Color saturation : 0
    Color tone : 0
    Highlight tone priority : -
    Color matrix
    -
    Color Space
    sRGB
    File Size
    9456 KB
    Dust Delete Data
    No
    Drive Mode
    Single-frame shooting
    GPS Data
    Latitude : -
    Longitude : -
    Altitude : -
    Geographic coordinate system : -
    Owner's Name
    unknown
    Camera Body No.
    530110648

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

No i co jest nie tak z tym zdjęciem? Wszystko z obiektywem jest w porządku. Poza tym chyba nie kupiłeś go, żeby robić zdjęcia kwiatom w ciemnym pokoju?
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    No i co jest nie tak z tym zdjęciem? Wszystko z obiektywem jest w porządku. Poza tym chyba nie kupiłeś go, żeby robić zdjęcia kwiatom w ciemnym pokoju?
    fote dałem jako przykład nie kupiłem obiektywu do robienia zdjęc kwiatom,obiektyw mam do robienia zdjęc w dyskotece,chodziło mi o szerszy kat by módz złapac wiecej ludzi bawiacych sie na parkiecie.Napewno orjetujesz się ze warunki fotografowania w takich miejscach są bardzo trude i tu jest problem

Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek2570 Zobacz posta
    fote dałem jako przykład nie kupiłem obiektywu do robienia zdjęc kwiatom,obiektyw mam do robienia zdjęc w dyskotece,chodziło mi o szerszy kat by módz złapac wiecej ludzi bawiacych sie na parkiecie.Napewno orjetujesz się ze warunki fotografowania w takich miejscach są bardzo trude i tu jest problem
    Oczywiście, problem jest w świetle, ale po tym co pokazałeś wnioskuję,że obiektyw jest jak najbardziej w porządku i robi bardzo dobre zdjęcia
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Oczywiście, problem jest w świetle, ale po tym co pokazałeś wnioskuję,że obiektyw jest jak najbardziej w porządku i robi bardzo dobre zdjęcia

ja juz niewiem jak ustawić parametry aparatu w takich warunkach kazde zdjęcie jest rozmazane,nie ostre

Miasto
    Września

Domyślnie

ja juz niewiem jak ustawić parametry aparatu w takich warunkach kazde zdjęcie jest rozmazane,nie ostre
    W takich warunkach, żeby zamrozić ruch ludzi musisz mieć bardzo krótki czas, a to osiągniesz tylko dzięki lampie błyskowej. Jednak ta niestety popsuje efekt, jaki dają normalne dyskotekowe światła. Niestety - coś za coś.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W takich warunkach, żeby zamrozić ruch ludzi musisz mieć bardzo krótki czas, a to osiągniesz tylko dzięki lampie błyskowej. Jednak ta niestety popsuje efekt, jaki dają normalne dyskotekowe światła. Niestety - coś za coś.
    Dzieki chuckyy,właśnie oto chodzi by te fotki robić bez lampy,bo z lampa to wszystko staje się mało efektowne.Chodzi oto by ludziom pokazać klimat klubu na fotkach,a jak sam wiesz efekty swietlne w klubie robia wrazenie

Miasto
    Września

Domyślnie

Dzieki chuckyy,właśnie oto chodzi by te fotki robić bez lampy,bo z lampa to wszystko staje się mało efektowne.Chodzi oto by ludziom pokazać klimat klubu na fotkach,a jak sam wiesz efekty swietlne w klubie robia wrazenie
    Jedyne co możesz zrobić to używać wysokiego ISO i próbować fotografować w trybie Tv - ustaw czas na 1/200 albo krótsze i zobacz czy cokolwiek na tych zdjęciach będzie widać. ISO - 800, albo 1600.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeszcze raz dzieki chuckyy,masz moze gg,jesli mozesz to podaj z góry dzięki

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów