Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Spóźniona reakcja 400d

Mieszany widok

kapako
    Guest

Domyślnie Spóźniona reakcja 400d

Czytałem już wątek dotyczący braku komunikacji pomiędzy 400d a komputerem. Ja dostrzegam inny problem. Po podłączeniu aparatu do kompa program EOS utility reaguje po ok. 40 sekundach. To długi czas oczekiwania. Czy to normalne? Czy można coś z tym zrobić? Napisano już, że z czytnikiem kart jest szybciej, ale czy nie można przyspieszyć kopiowania zdjęć wprost z aparatu?

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Czas komunikacji zależy wg mnie od pojemności karty i ilości zdjęc na karcie, gdyż jak się podłaczy aparat to on odczytuje wszytkie dane z karty a dopiero potem uruchamia EOS Utility
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

kapako
    Guest

Domyślnie

Sprawdziłem. Masz rację. Dziękuję!

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

przy 2GB karcie prawie w pełni zapisanej trwa u mnie przynajmniej to ok 20 min :/ zanim w ogóle EOS utility zapyta co dalej robić, no i kolejne 20 min albo więcej zgrywania
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta
    przy 2GB karcie prawie w pełni zapisanej trwa u mnie przynajmniej to ok 20 min :/ zanim w ogóle EOS utility zapyta co dalej robić, no i kolejne 20 min albo więcej zgrywania
    A jaki masz port USB? Wersję 1.1 czy 2.0? Może masz stare sterowniki w komputerze. Czasami nie wszystkie porty USB w starszym komputerze są w wersji 2.0...

Sprawdź.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czy macie jakis konkretny powod by meczyc sie z tak dlugim czasem oczekiwania i dlugim czasem transferu? Czytniki kart CF kosztuja juz naprawde znosne pieniadze.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Czytniki kart CF kosztuja juz naprawde znosne pieniadze.
    z 15zł

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    A jaki masz port USB? Wersję 1.1 czy 2.0? Może masz stare sterowniki w komputerze. Czasami nie wszystkie porty USB w starszym komputerze są w wersji 2.0...

Sprawdź.
    co do portu, hymmm, wstyd się przyznać ale jak to sprawdzić mam płyte k7s5a ale na necie nic nie znalazłem o prędkości portów.

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A czy macie jakis konkretny powod by meczyc sie z tak dlugim czasem oczekiwania i dlugim czasem transferu? Czytniki kart CF kosztuja juz naprawde znosne pieniadze.
    Kupiłem ów czytnik, i może wynika to z mojej głupoty, a jeśli tak to z chęcią dowiem się jak rozwiązać moje problemy, a mianowicie, przy zgrywaniu przez czytnik zdjęcia nie są automatycznie obracane, a dwa, że nie można sobie ustalić z góry jak będą się nazywały, choć z tym to można sobie łatwo poradzić, w sumie poobracać też można ręcznie, tylko po co się męczyć gdy może być to zrobione od razu przy zgrywaniu, choć jak już wspomniałem jeśli można to jakoś obejść to z chęcią się o tym dowiem
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

przy zgrywaniu przez czytnik zdjęcia nie są automatycznie obracane, a dwa, że nie można sobie ustalić z góry jak będą się nazywały, choć z tym to można sobie łatwo poradzić, w sumie poobracać też można ręcznie, tylko po co się męczyć gdy może być to zrobione od razu przy zgrywaniu, choć jak już wspomniałem jeśli można to jakoś obejść to z chęcią się o tym dowiem
    czytnik to czytnik. Nie robi nic prócz czytania. Nie obraca, nie nazywa plikow, nie wyostrza fotek . Obracaniem fotek zajmuje sie u mnie ACDSee, zmiany nazw to TotalCommander a wyostrzanie to... a nie ja nie wyostrzam

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To coś chyba nie tak, chyba że nie formatujesz/czyścisz karty po zgraniu fotek. Eos utility zdaje się próbuje synchronizować zawartość karty z hdd. Karty zapełnione po sformatowaniu odczytują się w przeciągu kilku sekund (2gb i 1gb), a zgrywają max. 5-10 minut.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów