Results 1 to 8 of 8

Thread: Gdzie kupujecie materiały ?

Pełne uzależnienie

Default Gdzie kupujecie materiały ?

Mam pytanie do Krakowskich analogowych Canonierów (i nie tylko) 8)
    Gdzie można kupić slajdy w ludzkich cenach ?
    Jak dotąd robiłem prawie w 100% na negatywach, sporadycznie na diapozytywach. Negatywy chciałbym odstawić na rzecz tych drugich. Po zasmakowaniu Provii świat już nie jest ten sam :-)
    Do dziś miałem w lodówce mały zapas Superii, który właśnie się skończył więc trzeba uzupełnić zapasy.
    Jeszcze w grudniu kupiłem Provię 400F w Foto-Oleksy za... bagatela 50zł (nie miałem wyboru, byłem na głodzie ).
    Więc moje pytanie: czy w gdzieś Krakowie da się kupić wspomnianą Provię za ceny Allegro (~20zł) ?

Cenzor MacGyver's Avatar

Smile

Quote Originally Posted by Bagnet007 View Post
    Mam pytanie do Krakowskich analogowych Canonierów (i nie tylko) 8)
    Proponuje przeprowadź się do Wrocławia, mamy tu jeden świetny sklepik z kliszami i innymi materiałami do fotografii analogowej, ceny często konkurencyjne do allegro ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna

poproszę o namiary na ten sklepik

Pełne uzależnienie

http://www.afv.pl/ ma nawet niezłe ceny i co ważne stałą ofertę w przeciwieństwie do Allegro.

MacGyver- czy ten sklepik ma jakąś stronę www ? Jeśli nie, to orientujesz się może po ile mają tam Provię 100F ?

Cenzor MacGyver's Avatar

Default Gdzie kupić materiały do fotografii analogowej we Wrocławiu

Quote Originally Posted by Anzelm View Post
    poproszę o namiary na ten sklepik
    Trochę to OT, bo miało być o Krakowie ale podaję namiary na Wrocławskie sklepy z materiałami do fotografii analogowej
    1. Kasprowicza 111, przy wieży ciśnień, Pn-Pt 9.00-17.00, w sobotę właściciel sprzedaje na giełdzie foto w Klubie Kolejarza (Dworzec główny PKP, 9.00-13.00)
    2. Foto Art, ul Kościuszki 13, Pn-Pt 10.00-18.00, w soboty bodajże do 14.00. Dopiero zaczynają po zmianie właściciela, ale ma być "wszystko".
    3. Agfa, ul. Jedności Narodowej 109, Pn-Pt 10.00-18.00, soboty do 14.30, lab, ale mają trochę różnych materiałów, chemii, papieru itp. Na większe zakupy nie ma się co wybierać, ale przy okazji można wpaść i tam
    3. "Słynne" No1 na Odrzańskiej.... ale tam się nie kupuje bo ceny mają z księżyca, marny wybór i w dodatku wciskają straszne kity
    Quote Originally Posted by Bagnet007 View Post
    MacGyver- czy ten sklepik ma jakąś stronę www ? Jeśli nie, to orientujesz się może po ile mają tam Provię 100F ?
    Strony nie ma, ale mogę spytać, będę chyba w tym tygodniu bo mi się Reala i APX skończyły :-)

EDIT:

znalazłem na pl.rec.foto:

Quote Originally Posted by Kytutr
    Ceny na Provię 100F z 5.04.2007 wynosiły:

- w opakowaniu jednostkowym 25,- PLN,
    - z opakowania zbiorczego 20,- PLN
    Last edited by MacGyver; 12-04-2007 at 01:59 PM.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie

Quote Originally Posted by MacGyver View Post
    Trochę to OT, bo miało być o Krakowie ale podaję namiary na Wrocławskie sklepy z materiałami do fotografii analogowej
    1. Kasprowicza 111, przy wieży ciśnień, Pn-Pt 9.00-17.00, w sobotę właściciel sprzedaje na giełdzie foto w Klubie Kolejarza (Dworzec główny PKP, 9.00-13.00)
    2. Foto Art, ul Kościuszki 13, Pn-Pt 10.00-18.00, w soboty bodajże do 14.00. Dopiero zaczynają po zmianie właściciela, ale ma być "wszystko".
    3. Agfa, ul. Jedności Narodowej 109, Pn-Pt 10.00-18.00, soboty do 14.30, lab, ale mają trochę różnych materiałów, chemii, papieru itp. Na większe zakupy nie ma się co wybierać, ale przy okazji można wpaść i tam
    3. "Słynne" No1 na Odrzańskiej.... ale tam się nie kupuje bo ceny mają z księżyca, marny wybór i w dodatku wciskają straszne kity

Strony nie ma, ale mogę spytać, będę chyba w tym tygodniu bo mi się Reala i APX skończyły :-)

EDIT:

znalazłem na pl.rec.foto:
    Wielkie dzięki za informację :grin: 20zł... to brzmi kusząco

Pełne uzależnienie

Ja też od jakiegoś czasu robię zakupy w afv.pl