Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Sigma 24-60 do ff

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ślicznie dziękuję za fachową wypowiedź. Tego mi było potrzeba. Teraz tylko się strasznie wkurzę jak za rok wypuszczą wersję 24-70 z ...IS. Oj będę zły.
    FOTOINKWIZYTOR

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Ślicznie dziękuję za fachową wypowiedź. Tego mi było potrzeba. Teraz tylko się strasznie wkurzę jak za rok wypuszczą wersję 24-70 z ...IS. Oj będę zły.
    Proszę... cała przyjemność po mojej stronie .

Wątpię, zbytnio by się to dublowało. Może wypuszczą coś o innym zakresie z is-em i może nawet jaśniejsze np. F2.0 tylko, że będzie kosztowało majątek.
    Tak co do tych szkieł to najlepiej by było mieć oba . Canon wie co robi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Kolekcjoner wiem jak to jest z 24-70 Habakuk juz mi noopowiadal i napokazywal , rzeczywiscie odpuszcze sobie ta sigme

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Ja bym też sobie odpuścił Sigmy, gdybym miał kasę na 24-70L, ale że nie mam to mam. Sigma jest tandetna i nigdy więcej nie kupie Sigmy. A do 5D to już na pewno Ci nie polecam Sigmy.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Domyślnie

fakt sigma jest byle jak zbudowana oprocz 10-20 i 17-35 i 150 te sa niezle zbudowane i calkiem calkiem optycznie

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    Ja szczerze mówiąc to nie bardzo rozumiem takiej strategii: kupuje się super aparat za super cenę, a następnie kombinuje się jakieś dziadowskie oszczędności (że przytoczę Ryszarda Ochódzkiego) na obiektywach ...
    Wiesz, nie zawsze musi iść o pieniądze.
    24-70/2,8L to wielki i ciężki kilogramowy kawał obiektywu, zwłaszcza z osloną strasznie zwraca uwagę.
    Przez analogię do 70-200 Chętnie bym widział u Canona jakiegoś "mniejszejszego brata" 24-70L ze światłem f/4 o masie nie przekraczającej 500g i średnicy filtra 67mm.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 12-04-2007 o 07:57
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

wlasnie recenzje na FM ze ludki wola sigme 24-60 id tej L mnie przyciagnely do tego szkla

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Tez kiedys myslalem o tym szkle, bo male, f/2.8 i od 24mm.
    Wszystko niby dobrze. Widzialem duzo zdjec krajobrazowych - ladne kolory i kontrast.
    Ale do reporterki jedna rzecz odrzuca - bokeh - jest po prostu nieprzyjemny.
    I tylko dlatego odrzucilem to szklo. Nie lubie duzych szkiel i zamiast niego kupilem starego Canona 28-70/3.5-4.5, a jasne to mam stalki.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    fakt sigma jest byle jak zbudowana oprocz 10-20 i 17-35 i 150 te sa niezle zbudowane i calkiem calkiem optycznie
    Wiesz co co do sigmy 17-35 to może i ona była solidna ale np. bardzo łatwo było zepsuć w niej AF poprzez ruszający się pierścień nastawiania ostrości. Druga rzecz to mój egzemplarz był najbardziej mydlanym obiektywem z jakim się spotkałem. Także różnie to bywa .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

17-35 z HSM ? i ladnie zabudowanym ruchomy pierscieniem ? jakos myslalem o tej

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów