Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Sigma 24-60 do ff

Domyślnie Sigma 24-60 do ff

Dobra kto uzywal takiego szkla , na FM piszcza z zachwytu , na optycznych dostala w pupie (bledy AF) a jak z 5d ? tak sobie poszukuje czegos 24-35 na f2,8 (tylko ta przyslona mnie interesuje wiec musi byc ekstra , na nikonie bawilem sie sigma 18-50 i na 2,8 byla bardzo fajna !!!

uzywal ktos z 5d czy bede poligonem ?

Domyślnie

a sigmy 24-70 f2,8 ktos uzywal na ff?? Bo wedlug niektorych testow jest ostrzejsza od tamrona... Tylko te filtry 82mm ufff...

Domyślnie

24-70 jest cienka na 2,8 szkoda zachodu

Domyślnie

aha, bo wedlug tablic to nie jest zle, no ale na takich sterylnych planszach mydlenia za bardzo nie widac...

http://www.the-digital-picture.com/R...9&LensComp=366

Ale po przestawieniu na f8 naprawde fajnie to wyglada.

Coś już napisał Awatar 1czarek1
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Miałem sigmę 24-70/2,8 ale dopiero od 4 było ok i zamieniłem na 24-105/4 L a 24-60/2,8 to jest do cropa a nie do FF z tego co pamiętam.
    2x EOS R3,

Domyślnie

no wlasnie ma oznaczenie DG czyli powloki do cyfry, jak miala by oznaczenie DC "do cyfrowki" to do cropa jest

Miasto
    Otwock

Domyślnie

fakt 24-60 DG czyli powłoki do cyfry czyli pasi do FF
    2x EOS R3,

Domyślnie

a jak na 24-28mm przy f8 zachowywala sie sigma 24-70 w stosunku do 24-105L? I jak bylo w rogach, nie dzialy sie jakies dziwne rzeczy ?

Miasto
    Otwock

Domyślnie

według mnie było ok i była mniejsza winieta niż 24-105
    2x EOS R3,

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

24-60 jest szkłem pełnoklatkowym. Nie miałem możności uzywać go na FF ale testowałem na 20D i niestety bardzo się zawiodłem. Mam jeszcze gdzieś zdjęcia robione tym zestawem - muszę poszperać. Generalnie na 2.8 było bardzo miękko na 4 lepiej. Miałem spore ciśnienie na to szkło ale po tych oględzinach mi przeszło.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów