Kwestia wymiany kabla łączącego obie części. Albo hardcoreowego przeciecia go i połączenia kabelkow identycznych kolorow innym kawalkiem kabla![]()
Kwestia wymiany kabla łączącego obie części. Albo hardcoreowego przeciecia go i połączenia kabelkow identycznych kolorow innym kawalkiem kabla![]()
takie odpalnie jednej lampy zdalnie albo kilku za pomoca wbudowanej ktora nie bedzie brala udzialu w oswitleniu sceny to ma nikon ktory jest duuuuzo lepszy w blytskaniu niz canon!!!!!
Mkiwek wlasnie to co zrobilem kabel za 25 pln przedluzka za 12 plnpredzej czy pozniej kupie flaszmiarke i bedzie prawie jak nikon
![]()
Samodzielnie. I było już:
http://canon-board.info/showthread.p...=off-shoe+cord
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
podpowiedzcie mi jeszcze z tymi kostkami zwykłymi ...![]()
połaczenie - kostka(aparat) .. zwykły kabel .. kostka(lampa)
No i teraz mam taki kabelek który zawsze jest dodawany do lampek błyskowych (kabel synchro) Teraz ten kabel musze przerobic zeby mial odpowiednie wtyczki pasujące do kostek.
Z jednej strony jest odpowiednia wtyczka do gniazda pc a z drugiej jest mini jack (niby do zarówki błyskowej)
No i tego mini jacka musze wymienić na jaką wtyczke?
w kostce na lampie jest gniazdo pc żeńskie czy męskie.. bo ja to sie zupełnie nie znam.
help![]()
W zasadzie jedynym źródłem wtyczek PC są inne kableki. Taki krótki, z obu stron męski PC zdarzają się na allegro i innych śmieciach.
No wiesz, taka duża dziewczyna...(...)żeńskie czy męskie.. bo ja to sie zupełnie nie znam.
Te kostki, które widziałem, jeśli są w wykonaniu BEZ kabelków, mają gniazda żeńskie.
Na allegro są kostki na aparat bez kabelka z gniazdem żeńskim i kostki na lampę Z KRóTKIM KABELKIEM, który kończy się wtyczką męską. Do tego trzeba dokupić PRZEDłUżACZ PC. Te gadżety zdarzają się na allegro.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
no to jesli dobrze zrozumialam to gniazdka mam żeńskie.Te kostki, które widziałem, jeśli są w wykonaniu BEZ kabelków, mają gniazda żeńskie.
czyli potrzebuje kabelek zakonczony wtyczką do gniazda żeńskiego. (z obu stron)
skomplikowane to dla mnie :]
ale dam rade![]()
dzieki