Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: podłaczenie 580ex pod kabelek :)

Bywalec Awatar Kaworu
    Miasto
    Stalinigród

Domyślnie

Kwestia wymiany kabla łączącego obie części. Albo hardcoreowego przeciecia go i połączenia kabelkow identycznych kolorow innym kawalkiem kabla

Domyślnie

takie odpalnie jednej lampy zdalnie albo kilku za pomoca wbudowanej ktora nie bedzie brala udzialu w oswitleniu sceny to ma nikon ktory jest duuuuzo lepszy w blytskaniu niz canon!!!!!

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaworu Zobacz posta
    hardcoreowego przeciecia go i połączenia kabelkow identycznych kolorow innym kawalkiem kabla
    istny hardcore - ciąć kabel za ponad 200 zeta

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    takie odpalnie jednej lampy zdalnie albo kilku za pomoca wbudowanej ktora nie bedzie brala udzialu w oswietleniu sceny to ma nikon ktory jest duuuuzo lepszy w blytskaniu niz canon!!!!!
    no właśnie, canon wogóle tego nie potrafi, ale cóż mu zrobisz?
    I am FX

Domyślnie

Mkiwek wlasnie to co zrobilem kabel za 25 pln przedluzka za 12 pln predzej czy pozniej kupie flaszmiarke i bedzie prawie jak nikon

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    samodzielnie, czy są jakieś przejściówki?
    Samodzielnie. I było już:
    http://canon-board.info/showthread.p...=off-shoe+cord
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

podpowiedzcie mi jeszcze z tymi kostkami zwykłymi ...

połaczenie - kostka(aparat) .. zwykły kabel .. kostka(lampa)

No i teraz mam taki kabelek który zawsze jest dodawany do lampek błyskowych (kabel synchro) Teraz ten kabel musze przerobic zeby mial odpowiednie wtyczki pasujące do kostek.

Z jednej strony jest odpowiednia wtyczka do gniazda pc a z drugiej jest mini jack (niby do zarówki błyskowej)
    No i tego mini jacka musze wymienić na jaką wtyczke?
    w kostce na lampie jest gniazdo pc żeńskie czy męskie.. bo ja to sie zupełnie nie znam.

help

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    No i teraz mam taki kabelek który zawsze jest dodawany do lampek błyskowych (kabel synchro) Teraz ten kabel musze przerobic zeby mial odpowiednie wtyczki pasujące do kostek.
    W zasadzie jedynym źródłem wtyczek PC są inne kableki. Taki krótki, z obu stron męski PC zdarzają się na allegro i innych śmieciach.

(...)żeńskie czy męskie.. bo ja to sie zupełnie nie znam.
    No wiesz, taka duża dziewczyna...

Te kostki, które widziałem, jeśli są w wykonaniu BEZ kabelków, mają gniazda żeńskie.

Na allegro są kostki na aparat bez kabelka z gniazdem żeńskim i kostki na lampę Z KRóTKIM KABELKIEM, który kończy się wtyczką męską. Do tego trzeba dokupić PRZEDłUżACZ PC. Te gadżety zdarzają się na allegro.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

Te kostki, które widziałem, jeśli są w wykonaniu BEZ kabelków, mają gniazda żeńskie.
    no to jesli dobrze zrozumialam to gniazdka mam żeńskie.
    czyli potrzebuje kabelek zakonczony wtyczką do gniazda żeńskiego. (z obu stron)

skomplikowane to dla mnie :]
    ale dam rade

dzieki

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    kabelek zakonczony wtyczką do gniazda żeńskiego
    skomplikowane to dla mnie :]
    ale dam rade

dzieki
    czyli wtyczka meska

cos jak w zyciu
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadek Zobacz posta
    czyli wtyczka meska
    cos jak w zyciu
    Analogia sięga dalej. Rozumiem teraz monii, że te kostki masz. Wtedy płeć złącza można poznać patrząc na nie za pomocą oczu.

Jeśli środkowy styk jest wystający - jest to męska strona złącza. Jeśli jest, za przeproszeniem, dziurka - to jest strona żeńska.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów