Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: A70 - chyba matryca

Mieszany widok

passat
    Guest

Domyślnie

A wiecie może czy żeby oddać aparat do serwisu,zakładając że jest to ta felerna matryca która "łapie" się na tą darmową wymianę to trzeba dostarczać aparat z kartą gwarancyjną i rachunkiem ze sklepu?? bo tych rzeczy już nieposiadam Bo jeśli bez tego niema szans na ewentualną darmową wymianę matrycy to wtedy pozostaje pokombinować we własnym zakresie i ewentualne wyniki eksperymentów udostępnić na forum.Płatna naprawa jest nieopłacalna,lepiej rozejrzeć się wtedy za innym,jakby się tego nieuratowało.....

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam! Ciosno mam pytanie. Też mam A60, którego już nie używam( teraz moja mama go ma) i na wyœwietlaczu pojawiajš mi się linie i paski, wszystko skacze, ale co ciekawe dzieje się to tylko wtedy gdy jest doœć ciemno lub w słabo oœwietlonym pomieszczeniu. Wada ta nie pojawia się zupełnie kiedy jest jasno przy robieniu zdjęć, a więc na zewnštrz w dzień i w jasno oœwietlonych pomieszczeniach. Ja myœlę , że to raczej nie matryca , a sam wyœwietlacz bo zdjęcia mi wychodzš dobrze mimo , że na wyœwietlaczu pokazuje mi się ta skaczšca kaszana. Co o tym sšdzisz?
    Przemo
    Canon Pro1;Canon EOS 30D;Canon EOS 50D+EF-S 17-85+EF-S 55-250+EF-S 24+EF 100-300 f/4,5-5,6, EF 28-90 f/4-5,6, EF 17-35 f/2,8L, EF 50 f/1,8, EF 85 f/1,8

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemobron Zobacz posta
    Witam! Ciosno mam pytanie. Też mam A60, którego już nie używam( teraz moja mama go ma) i na wyœwietlaczu pojawiajš mi się linie i paski, wszystko skacze, ale co ciekawe dzieje się to tylko wtedy gdy jest doœć ciemno lub w słabo oœwietlonym pomieszczeniu. Wada ta nie pojawia się zupełnie kiedy jest jasno przy robieniu zdjęć, a więc na zewnštrz w dzień i w jasno oœwietlonych pomieszczeniach. Ja myœlę , że to raczej nie matryca , a sam wyœwietlacz bo zdjęcia mi wychodzš dobrze mimo , że na wyœwietlaczu pokazuje mi się ta skaczšca kaszana. Co o tym sšdzisz?
    Trudno mi powiedzieć co to może być, ale może opowiem jak to było z moją A60. Po 1,5 roku używania też w ciemnym świetle zaczął mi śnieżyć LCD, albo jakieś paski przelatywały. Wszytko było ok bo to było tylko w ciemnym oświetleniu i na zdjęciach to nie było rejestrowane. Z czasem paski zaczęły "latać" mocniej i pojawiały się na zdjęciach :-( . Wszytko rozwinęło się do stanu jaki opisałem 3 posty wyżej, Zachęcam jeszcze raz do skorzystania z KOMPENDIUM, a dokładniej chyba TU. Jak tak słucham opini o A60/A70 to nie wiem czy rzeczywiście tam sie jakieś styki odklejają, czy może to ta wadliwa seria matryc, co oficjalnie ogłoszono. Nie zależnie od wszytkiego można chyba zaryzykować stwierdzenie, że ten typ tak ma. Kiedys wahałem się czy nie reanimować swojej A60 w servisie, ale to byłaby "skórka za wyprawę". Jak twoja A60 robi foty to nie przejmuj się tym

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciosna Zobacz posta
    Trudno mi powiedzieć co to może być, ale może opowiem jak to było z moją A60.
    Obiecywalem w jakims sasiednim watku, ze dobiore sie do tego. W moim A60 poczatkowo zaczely gonic paski, czasem wiecej, czasem mniej. W skrajnym przypadku obraz byl czarny. To samo po zrobieniu zdjecia, a wiec LCD jest w porzadku. Zawsze pomagalo kilkakrotne uderzenie aparatu o otwarta dlon. No wiec dzis postanowilem sie dobrac do srodka. Zdjalem tylna scianke, porozkrecalem troche srubek, zamierzajac zdjac LCD, pod ktorym, jak sadze, siedzi matryca. Nie szlo, wiec dalem spokoj. Zlozylem calosc i, o dziwo zadnych paskow i ciemnosci. Wszystko jest OK. Z cala pewnoscia winny jest jakis styk matrycy. Cos musi sniedziec, tylko pytanie co? Na razie wiec jest dobrze, choc A60 juz w zasadzie nie uzywam, majac do dyspozycji w domu 3 inne kompakty Canona.

Uprawnienia umieszczania postów