Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: A70 - chyba matryca

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciosna Zobacz posta
    Trudno mi powiedzieć co to może być, ale może opowiem jak to było z moją A60.
    Obiecywalem w jakims sasiednim watku, ze dobiore sie do tego. W moim A60 poczatkowo zaczely gonic paski, czasem wiecej, czasem mniej. W skrajnym przypadku obraz byl czarny. To samo po zrobieniu zdjecia, a wiec LCD jest w porzadku. Zawsze pomagalo kilkakrotne uderzenie aparatu o otwarta dlon. No wiec dzis postanowilem sie dobrac do srodka. Zdjalem tylna scianke, porozkrecalem troche srubek, zamierzajac zdjac LCD, pod ktorym, jak sadze, siedzi matryca. Nie szlo, wiec dalem spokoj. Zlozylem calosc i, o dziwo zadnych paskow i ciemnosci. Wszystko jest OK. Z cala pewnoscia winny jest jakis styk matrycy. Cos musi sniedziec, tylko pytanie co? Na razie wiec jest dobrze, choc A60 juz w zasadzie nie uzywam, majac do dyspozycji w domu 3 inne kompakty Canona.

Miras
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kirk Zobacz posta
    Witam na forum.
    Mam kompakta PS A70 i po kilku dniach nieużywania wziałem go do ręki. Po włączeniu pojawiło się ostatnio zrobione zdjęcie (normalny objaw, aparat był w trybie przeglądania zdjęć), natomiast po przełączeniu na tryb robienia zdjęć pojawił się tylko czarny ekran z parametrami, natomiast bez podglądu. Po wykonaniu zdjęcia zamiat podglądu zdjęcia przez 2 sek. nic nie ma na ekranie, a w trybie przeglądania zdjęć wyświetla się całkiem czarne zdjęcie. Podejrzewam, że coś z matrycą jest nie tak, na wszelki wypadek podłączyłem jeszcze aparat do wejścia TV w karcie telewizyjnej i tak samo, tylko widać parametry natomiast nie widać podglądu na żywo. Obiektyw nie jest przysłonięty w żaden sposób. Czy ktoś z Was wie ile może kosztować taka naprawa ewentualnie gdzie w rejonie Tarnowa (Kraków, Rzeszów, Nowy Sącz) mógłbym to naprawić? Z góry dzięki za pomoc.
    Witam !!
    Wygląda na to, że ja mam identyczny problem z modelem A60. Kilka tygodni temu pasy a teraz czarny ekran LCD w trybie robienia zdjęć, choć ustawienia parametrów są wyświetlane. W trybie pokazywania zdjęć jest OK.
    Aparat jest w dobrym stanie i robi ładne zdjęcia, więc trochę mi żal się z nim rozstawać.
    Jaka jest przyczyna ?? Ile kosztuje naprawa w serwisie (po gwarancji) ??

Pozdrawiam

Miras

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów