Pokaż wyniki od 1 do 10 z 109

Wątek: Canon EF 16-35mm f/2.8L USM

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

widzisz te mm sa niezwykle istotne szczególnie kiedy idzie o zniekształcenia, choc ja twojego podejscia nie pojmuje na początku piszesz o krajobrazach... teraz o slubach... wiesz co Ty chcesz w ogole robic? ja mam taki zestaw jak w stopce ale ja slubów nie robie... jakbym sie brał za sluby to szukał bym czegos pomiedzy 24 a 100 wiec w gre wchodza dwa szkła jesli o zoomy chodzi czyli wymienione 24-70 i 24-105 bo sie ludzie wkadrze nie mieszczą to trzeba kadr przestawic bo ponizej tych 24 mm to już dziwnie sie swiat na foto wygina choc jak ktos lubi to czemu nie mnie to razi... poczytaj troche literatury o fotografii nie wychodz z załozenia ze juz wszystko wiesz a sam dojdziesz do podobnych wniosków bo by kupowac szkło to trzeba wiedziec jaki chce sie efekt osiągnąc a jak wiesz co naprawde chcesz zrobic to wtedy zdecydowanie łatwiej cos kupic a gadanie ze to ciemne szko a to jasne nie ma sensu bo jedno jest do czegos z drugie do czegos innego i w swoim docelowym przeznczeniu sprawdzają sie bardzo dobrze... to tyle EOT bo nie chce mi sie dalej scierac
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 09-04-2007 o 16:21
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uprawnienia umieszczania postów