Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Body do nauki dla początkującego & pejzaż

Widok wątkowy

w3kij
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich w piękny świąteczny poranek! Widzę, że dyskusja rozgorzała na dobre Już przyłączam się do Was.

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Ja nie znam obiektywu , którym można zrobić pejzaRZ.
    Ale do pejzaŻu są i owszem.
    Ach te świąteczne jaja!?
    Haha, zagiąłeś mnie, ale chyba każdy zrozumiał co miałem na myśli.

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Dopóki autor wątku się nie określi o co dokładnie chodzi to możemy sobie gdybać co lepsze.
    Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Nie wiemy czy w3kij chce tanim kosztem pobawić się slr czy w ogóle zaczyna przygodę z fotografią.
    Oczywiście mam na uwadze oba cele. Przyznam się, że w ogóle nie brałem pod uwagę zakupu cyfrowego kompaktu. Naturalnie zdaję sobie sprawę z tego, że wywołanie filmu i odbitki kosztują, ale nie przewiduję robienia zdjęć w aż dużych ilościach, że mogłoby to wywrócić budżet do góry nogami. Wiem, że dużo lepszym wyjściem byłby np EOS300D, ale do tego dojdzie jakiś obiektyw (może dwa), statyw, przejściówka i inne duperele i w końcu zamknie się to w 1500-1700zł a to narazie zbyt dużo dla mnie. Chyba przyznacie mi rację, że idealnego rozwiązania nie ma, tanio na początku a później większe koszty albo na odwrót .
    lempl - czy na cyfrowym kompakcie są takie możliwości odnośnie ustawień czasu naświetlania i przysłony? Widzę to tak, że nauka fotografii to zarówno podstawy kompozycji jak i obsługa aparatu od strony technicznej i możliwość pewnej dowolności w doborze ustawień, więc raczej optowałbym na lustrzankę. Oczywiście nie będę się upierał przy swoim zdaniu, ale wezmę pod uwagę propozycje bardziej doświadczonych ode mnie.

Pozdrawiam!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Faktycznie na allegro są dostępne te kompakty. Cena jest jeszcze do przełknięcia
    Ostatnio edytowane przez w3kij ; 09-04-2007 o 08:58 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów