Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 85

Wątek: [battle] Marki k/W-wy - Cegielnia

Bywalec Awatar amper
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no to i moja ocena:
    1. prze kolorowane
    2. moje: ostrość siadła
    3. ot pstryk, chyba tak troszkę bez pomysłu, kadr niechlujny, niebo... mz najsłabsze szdjęcie w batalii
    4. zm ogólnie lepsze od zdjęcia nr 3 (coś z ustami nie gra)
    5. autor nie powinien pokazywać zdjęcia którego autorka by nie chciała publikować, takie są moje odczucia co do tego zdjęcia (aparat)
    6. cieplutkie, jest ok, mogło być troszkę ciemniejsze
    7. najlepsze z prezentowanych, kadr, poza kolorystyka... na duży minu prześwietlenia (biust, czoło)

pozdrawiam

Artur
    30D + 300 + słoiki
    www.tereba.net

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    N
    6) Ciekawe, modowe. Tylko jakby ze skórą coś się Julce stało - czy to wynik obróbki?
    Do tego zdjęcia się przyznaję A co się stało ze skórą ? Nie wiem, podejrzewam o to własnie obróbkę Przemieszanie dwóch warstw, kolorowej i B&W.

Ale przynajmniej nie jestem ostatni (chyba)
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Bywalec Awatar amper
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Amper: Ciebie o to nie proszę, żebyś się nie denerwował :-P
    wrrrr
    moja dwójka oczywiście
    30D + 300 + słoiki
    www.tereba.net

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

No to teraz czas na opinie o zdjęciach
    1. Jak dla mnie zbyt dużo czerwonego
    2. Ekstra gdyby nie ta (nie)ostrośc
    3. GO jest ok, ale mi osobiście nie pasuje poza
    4. Duże hmm... Z innego miejsca ujęcie chyba by dało lepszy efekt
    5. Wiatr zagrał super, tylko no niestety Amper już o tym wspomniał
    6. To to w ogóle jakieś tandetne Miało byc mocno kontrastowe, jest, ale coś spi...liłem
    7. Kadr i tonacja super... Przepalenia ? Dodają uroku
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Ten gniot nr. 5 to mój :-) Szczerze mówiąc zgłosiłem się do tej bitwy trochę na wyrost, nie oglądając wcześniej zdjęć na monitorze i kiedy chciałem coś wystawić to okazało się, że trochę fajniejsze kadry musiały wypaść ze względu na mydło. Obróbka też do d..y bo mi urlop odwołali i miałem na nią tylko 15 minut :-)

Tak się próbuję usprawiedliwiać

Edit:

Ja się swojego aparatu na zębach nie wstydzę :-P
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

michalab juz odpowiadam, bo twoje pytania tego wymagaja:

zanim zrobilem jakikolwiek komentarz przeczytalem regulamin battle. i sie do niego zastosowalem, m.in. nie ujawnilem, ktore zdjecie jest moje w trakcie trwania battle. poniewaz mungo prosil o jakis komentarz, a nikt sie nie odzywal, to stwierdzilem, ze moze warto otworzyc dyskusje na temat samych zdjec, a nie na temat pleneru jako takiego. wiec sie wypowiedzialem. a to ze nie potrafie byc niestronniczy, to co ja na to poradze? po prostu najbardziej podobalo mi sie moje zdjecie i nie potrafilem tego zakamuflowac w moim komentarzu. zauwaz ze moje wypowiedzi nie wygladaly tak, ze zdjeciom z przedzialu 1-6 poswiecilem 3 slowa, a na temat swojego zdjecia napisalem epopeje. nad kazdym probowalem sie skupic. czy to jest fair zeby zachwalac swoje... sadze, ze nie ma w tym nic zlego, jesli nie podkresla sie kim jest autor (albo czy etyczne jest zaglosowanie na samego siebie? regulamin na to zezwala...i ja zaglosowalem na siebie). zapewniam cie, ze potrafie tez zachwalac innych. sam sie przyznales, ze zauwazyles, kto jest autorem zdjec dopiero teraz, czyli zdaje sie moje rzekome sugerowanie, ze 7 jest mojego autorstwa nie podzialalo.
    podsumowujac: sadze ze nie naruszylem regulaminu battle, a jesli pytasz o etyke, to staralem sie jak moglem naprawde rzeczowo podyskutowac o zdjeciach. jesli bylem malo obiektywny to publicznie przepraszam.
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 19-04-2007 o 15:14
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    No to teraz czas na opinie o zdjęciach
    1. Jak dla mnie zbyt dużo czerwonego
    To takie z PSowane, z za dużą ilością czerwonego, zbyt cukierkowe, przez jednych chwalone przez innych zjechane jest moje. Ja tam bardziej niż modelki wolałem samą cegielnie i tym modelkom zrobiłem łącznie z 20 zdjęć - tyle na wytłumaczenie W PSie robiłem tylko ramkę i usunąłem jeden włos, który wchodził na twarz No, ale wbrew pozorom nie obstawiałem tyłów
    Pozdrawiam i dziękuję za bitwę!
    Tomek
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    podsumowujac: sadze ze nie naruszylem regulaminu battle, a jesli pytasz o etyke, to staralem sie jak moglem naprawde rzeczowo podyskutowac o zdjeciach. jesli bylem malo obiektywny to publicznie przepraszam.
    Chodzi nie o sugerowanie autorstwa, ale sugrowanie które jest najlepsze. Zgoda to co zrobiłeś jest zgodne z regulaminem.
    Osobiście nuważam, że należy powstrzymać się z komentowanie zdjęć z battle, w którym się stratuje do jego końca.

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Michalab: my tu sie wszyscy znamy osobiście i chyba nikt nie ma nic nikomu za złe

A Jatzzek, idź teraz do kąta na piętnaście minut
    Skasowali mi ;(

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Przyznacie się, które zdjęcia są wasze??
    Moje jest to które dostało najwięcej głosów , ale od drugiej strony
    Jak na debiut na battle to może być słowa krytyki jakże ważne więc czegoś sie nauczyłem z fotek to mnie też najbardziej podoba sie ostatnie (7). Modelka strojem kolorystycznie tez przypasowała do pojazdu .

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów