Ja ten obiektyw mam w spadku po rozwalonym zenicie i jestem przyzwyczjaona do ręcznego ostrzenia aobiektyw jest na 100% sprawny
Ja ten obiektyw mam w spadku po rozwalonym zenicie i jestem przyzwyczjaona do ręcznego ostrzenia aobiektyw jest na 100% sprawny
Tyle, że w Zenicie jest matówka z klinem, natomiast wszyscy wiemy jak wielkie i jasne są wizjery w 350d/400d. W każdym razie obiektyw można śmiało podpinać pod cyfrę (na pewno warto wydać te 30zł na przejściówkę).
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
Dzieki bardzo za pomoc to jutro zamawiam przejściówkę
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://www.allegro.pl/item226683710_...oducenta_.html
Czy ten bedzie dobry ?Proszę o pomoc bo chiałam zamówic a może jakis inny zamiast tego ?
Ostatnio edytowane przez pmagdalena ; 30-08-2007 o 08:46 Powód: Automerged Doublepost
A może ktos z forumowiczów podpinał już ten obiektyw pod 400d i ma jakies przykladowe foty ?
bo nadal nie wiem czy warto kupować ta przekjsciówke i czy ta co znalazłam sie nadaje
Przejściówka z linku jest ok - śmiało można kupować.![]()
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
Dzieki bardzo to zamawiam ja sobie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamówiony teraz na niego czekam niecierpliwie
Ostatnio edytowane przez pmagdalena ; 30-08-2007 o 10:47 Powód: Automerged Doublepost
gdzieś czytałem, że REVUENON to sieć sklepów dla których różne firmy robiły sprzęt. to tak jak płyn do chłodnicy TESCO a wyprodukowany przez BORYSZEW, trzeba wiedzieć dokładnie kto jest producentem obiektywu.
canon
no raczej kiepska sprawa, zeby sie dowiedziec, ale jak cena bedzie niska to biore![]()
Galeria na CB
Witam!
Gdzieś kiedyś czytałem, że niektóre obiektywy manualne m42 z racji swej konstrukcji po założeniu za pośrednictwem przejściówki do korpusów EOS będą zahaczać o podnoszone przy wyzwalaniu migawki lustro. Czy możecie podać jakie konkretnie modele mają tą przypadłość, albo przynajmniej stwierdzić, czy taka sytuacja wystąpi w przypadku Tessara 50 mm i Revuenona 50 mm? Z góry dziękuję za odpowiedzi.