Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Canon EF 70-300mm f/4,5-5,6 USM IS DO

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie Canon EF 70-300mm f/4,5-5,6 USM IS DO

O tym obiektywie prawie nic nie ma: ( http://allegro.pl/item180507169_cano...ce_krakow.html ) , natomiast duzo jest o ( http://allegro.pl/item181504532__can...owy_gwar_.html )
    Czy ktos mial oba w reku i potrafi podac plusy i minusy (poza roznica w cenie)?
    Dziekuje
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

nie maialem ale z testów 400 L seria DO jest tragiczna w cenie i w jakości zgjęć

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

No tak, ale to juz mowimy o innych obiektywach, a tu mamy dwa tej samej firmy w tym samym zakresie i z minimalna roznica swiatla z przodu.
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anvers Zobacz posta
    O tym obiektywie prawie nic nie ma: ( http://allegro.pl/item180507169_cano...ce_krakow.html ) , natomiast duzo jest o ( http://allegro.pl/item181504532__can...owy_gwar_.html )
    Czy ktos mial oba w reku i potrafi podac plusy i minusy (poza roznica w cenie)?
    Dziekuje
    Miałem c.70-3004-5,6 IS USM. Świetny obiektyw. Świetnie działa IS. Sprzedałem tylko dlatego, ze kupiłem 100-400L. Ten polecam. 70-300....DO odradzam. niepootrzebne wyrzuca nie kasy. Opinie na temat c.70-3004-5,6 IS USM znajdziesz na CB oraz test na www.optyczne.pl

Początki nałogu

Domyślnie

Bardzo chciałem kupić 70-300 IS USM, obejrzałem 3 egzemplarze ale każdy miał "portrait issue" to znaczy, że przy ustawieniu aparatu pod kątem prostym w stosunku do poziomego kadru nie było ostrości. Każdy w różnym stopniu ale trudno było się z tym pogodzić bo przy ustawieniu poziomym zdjęcia były doskonałe. Po jakimś czasie Canon przyznał sie do wady konstrukcji i jakoś to usuwał. Ja skończyłem na 70-200 F4 L.

Pozdrowienia swnw.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Bardzo chciałem kupić 70-300 IS USM, obejrzałem 3 egzemplarze ale każdy miał "portrait issue" to znaczy, że przy ustawieniu aparatu pod kątem prostym w stosunku do poziomego kadru nie było ostrości. Każdy w różnym stopniu ale trudno było się z tym pogodzić bo przy ustawieniu poziomym zdjęcia były doskonałe. Po jakimś czasie Canon przyznał sie do wady konstrukcji i jakoś to usuwał. Ja skończyłem na 70-200 F4 L.

Pozdrowienia swnw.
    Ja miałem pierwszy egz. z felernymi numerami. Sprzedawca ( fotomedia) wymienił mi na nowy egz. o numerach bez wady i ten był bez zarzutu! Historię opisywałem na forum.
    janusz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    nie maialem ale z testów 400 L seria DO jest tragiczna w cenie i w jakości zgjęć
    Eeee chyba troszkę przesadzasz. Ja widziałem i sporo zdjęć i czytałem dużo opinii (np. Forum FM) gdzie obiektyw ten był bardzo chwalony.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

AirWitek
    Guest

Domyślnie

Cześć,

Mam pytanko dotyczące 70-300 f4-5.6 IS USM.
    Czy kto podłączał pod niego telekowerter Soligor x1.7

Pozdrawiam
    Witek

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja podpinałem pod 75-300 IS USM, czyli poprzednika tego obiektywu o którym piszesz. Na 300mm jest problem z AF. O jakości zdjęć się nie wypowiadam, bo między 75-300 a 70-300 jest duża różnica co do jakości na długim końcu (na plus tego drugiego).
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

AirWitek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peri Noid Zobacz posta
    Na 300mm jest problem z AF.

To znaczy wolno chodzi czy w ogóle nie chodzi?
    I kolejne pytanie, czy jak nie działa AF to działa stabilizacja?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów