Strona 30 z 30 PierwszyPierwszy ... 20282930
Pokaż wyniki od 291 do 294 z 294

Wątek: 40d

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Na najwyższym szczeblu 1DMarków wojna na piksele też trwa i trwać będzie i chyba skończy się dopiero kiedy dojdą do granic rozdzielczości szkiełek.

Co do następcy 40D to chyba tylko ten LCD jest do poprawki i jeśli wyjdzie cosik na jesieni to raczej 45D.
    50D powinien mieć obracany i uchylny LCD oraz wyjście hdmi i wtedy byłby cud miód malina ;-)
    A tak poważnie przeczuwam ( bo mi strzyka w kolanach ;-) ) że następca 5D będzie miał ruchomy LCD ;-)
    Ostatnio edytowane przez milinet ; 01-08-2008 o 00:20

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Brak możliwości stosowania obiektywów EF-S.
    Ta rzecz powoduje, ze dwucyfrowa pucha jeszcze dlugo nie bedzie miala nic wiecej jak 1.6x. Komu beda sprzedawac te 18-200 IS, 60mm, 10-22?

Cytat Zamieszczone przez Skorpion Zobacz posta
    można z niej programowo "wyciąć" format APS-C. Po prostu mogą zrobić to co zrobił Nikon (DX/FX)
    EF-S'y to bzdura z dpreview od technicznie uposledzonych amerykanow. EF-S ma dluzsza puszkowa czesc obiektywu i za nia zadne inne lustro nie wejdzie jak to do cropa 1.6. Jej sie juz programowo nie da usunac, a nawet przy minimalnie wiekszym lustrze uwali ono w obiektyw.

Dowodem chyba idealnym jest 10D. Mial bagnet EF, ale z malym lustrem. Pilowano kity aby weszly mechanicznie, a i tak pomimo malego lustra mozna bylo zaczepic o soczewke w kicie ktora tak wiele wcale nie wystawala.

Imho Canon zepsul tym mechanicznym ograniczeniem elastycznosc i pewnie teraz tego zaluja

Swoja droga dawno temu Canon zapowiedzial pozbycie sie cropa 1.3. Byly glosy, ze istnieje prototyp 1D3 z FF. Mysle, ze w koncu nadszedl czas pozbycia sie tego a tym, ktorzy twierdza ze to zbrodnia zaoferuja programowego cropa w nastepcy, podobnie jak to ma D3.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Ta rzecz powoduje, ze dwucyfrowa pucha jeszcze dlugo nie bedzie miala nic wiecej jak 1.6x. Komu beda sprzedawac te 18-200 IS, 60mm, 10-22?

EF-S'y to bzdura z dpreview od technicznie uposledzonych amerykanow. EF-S ma dluzsza puszkowa czesc obiektywu i za nia zadne inne lustro nie wejdzie jak to do cropa 1.6. Jej sie juz programowo nie da usunac, a nawet przy minimalnie wiekszym lustrze uwali ono w obiektyw.

Dowodem chyba idealnym jest 10D. Mial bagnet EF, ale z malym lustrem. Pilowano kity aby weszly mechanicznie, a i tak pomimo malego lustra mozna bylo zaczepic o soczewke w kicie ktora tak wiele wcale nie wystawala.

Imho Canon zepsul tym mechanicznym ograniczeniem elastycznosc i pewnie teraz tego zaluja

Swoja droga dawno temu Canon zapowiedzial pozbycie sie cropa 1.3. Byly glosy, ze istnieje prototyp 1D3 z FF. Mysle, ze w koncu nadszedl czas pozbycia sie tego a tym, ktorzy twierdza ze to zbrodnia zaoferuja programowego cropa w nastepcy, podobnie jak to ma D3.
    1.3 miał już umrzeć kilka razy i jakoś zyje . Nie wiadomo ale być może Canon znajdzie sposób żeby go zagospodarować. Co do wielkości lustra to myślę, że jak trochę pokombinują to się da . Nie musi być ono znów takie dużo większe, a w body FF (sprawdzałem w analogowych) bardzo niedużo brakuje żeby się dało zapiąć EF-S-a.
    Zobaczymy. Być może będzie standard. Czyli 14 mpx na matrycy 1.6.

BTW: żadnej rzeczowej zapowiedzi takiego faktu (o śmierci 1.3) nie było to są bajki . Raz gdzieś jakiś przedstawiciel niezbyt wysokiego szczebla coś tam mówił ale później się z tego wycofywali. To mniej więcej taka sama historia jak z rzekomymi zapowiedziami Nikona, że nie zrobią FF-a.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-08-2008 o 18:39
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Zyje, bo marketing wybadal, ze nadal ta puszka sie sprzeda bez wiekszej matrycy.

Mysle, ze po calej tej historii z AF'em i Nikonowym D3 to Canon sobie pluje w brode ze 1D3 nie jest FF Mysle ze wypuszczajac nastepce FF zyskaja bardzo wiele W koncu bedzie cos, co bedzie moglo sluzyc za legendarne 3D
    ...

Strona 30 z 30 PierwszyPierwszy ... 20282930

Uprawnienia umieszczania postów