Strona 24 z 30 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 294

Wątek: 40d

AndrzejJK
    Guest

Domyślnie

Wiem, że trułem o tym już wcześniej, ale chciałem zapytać się osób korzystających z Canonów, na co dzień, co sądzą o tych wątkach:
    Wątek o tym, że aparaty są produkowane w 3 klasach: I, II i III pod względem, jakości: http://forum.fotopolis.pl/viewtopic....er=asc&start=0
    oraz o jakości nowych aparatów Canona: http://forum.fotopolis.pl/viewtopic....621&highlight= .
    Dlaczego o to pytam? Cały czas się zastanawiam, w jaki system wejść i czytając tego typu opinie - cóż... Powiedzmy, że Canon nie jest moim faworytem, a szkoda. (W końcu w stanach Canon 40D i 5D zleciały z cenami o 30%).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Po pierwsze to tytuł wątku nic nie mówi o treści. Po drugie to podałeś jakiegoś demagoga z innego forum. Albo mu wierzysz, albo nie. Agrumentów rzeczowych żadnych nie podał.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejJK Zobacz posta
    Wiem, że trułem o tym już wcześniej, ale chciałem zapytać się osób korzystających z Canonów, na co dzień, co sądzą o tych wątkach:
    Wątek o tym, że aparaty są produkowane w 3 klasach: I, II i III pod względem, jakości: http://forum.fotopolis.pl/viewtopic....er=asc&start=0
    oraz o jakości nowych aparatów Canona: http://forum.fotopolis.pl/viewtopic....621&highlight= .
    Dlaczego o to pytam? Cały czas się zastanawiam, w jaki system wejść i czytając tego typu opinie - cóż... Powiedzmy, że Canon nie jest moim faworytem, a szkoda. (W końcu w stanach Canon 40D i 5D zleciały z cenami o 30%).
    Wiesz oczywiście na pewno tak jest skoro ten gość tak napisał i to jeszcze na forum 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie kupuj Canona, może dzieki Twojej decyzji cena 5D spadnie jescze o 20%...
    Ludzie, nie kupujcie Canona!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejJK Zobacz posta
    Prawda jest taka ze Nikony III-ciej kategorii sa sprzedawane pod szyldem Canon

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Prawda jest taka ze Nikony III-ciej kategorii sa sprzedawane pod szyldem Canon
    Odwrotnie - to najlepsze, wyselekcjonowane egzemparze Canona dostają logo Nikon i trafiają do Kena Rockwella.

Domyślnie

Witam!

Gość SKY vel Krzysztof z tego fotopolis powinien się bardziej martwić schorzeniem na które choruje...Schizofreniczne i paranoiczne jest sprawdzanie nowych body na f:32 w niebo. Zamiast zabrać nowy aparat w plener i z radością nowego sprzętu porobić zdjęcia, i podejść do canona z innej strony: qrcze ale ma rozpiętość, ale fajna plastyka, kolory, WB itd...Wtedy mamy szanse na pozytywne zaakceptowanie puszki. Chwyta sie ją z zamkniętymi oczami wiedząc gdzie jaki przycisk i aż chce sie fotografować...W moim przypadku jak wyjda paprochy przy f;8 nie widzę problemu wziąć patyczek do uszu i gruszkę, zamiast wymieniać body...

Pzdr!
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lokowaty Zobacz posta
    Witam!

Gość SKY vel Krzysztof z tego fotopolis powinien się bardziej martwić schorzeniem na które choruje...Schizofreniczne i paranoiczne jest sprawdzanie nowych body na f:32 w niebo. Zamiast zabrać nowy aparat w plener i z radością nowego sprzętu porobić zdjęcia...[..]
    Testowanie sprzetu jest ciekawe samo w sobie i nie ma nic wspolnego z robieniem zdjec. Dlatego nie ma zadnego powodu, zeby testerow wysylac na sile w plener. Po co? Trzeba nam jeszcze jednego ladnego zachodu slonca? Niechaj testuja, ja duzo wiedzy o praktycznej technologii wlasnie nabywam od testerow, bo Canon nam tych rzeczy nie powie.

Diagnoza jest chyba inna, nie zadna schizofrenia albo paranoja tylko zwykly rozziew miedzy oczekiwaniami opartymi na braku rozeznania technicznego i rzeczywistoscia.

Kurz na matrycy w nowym sprzecie to jest zapewne irytujace, lepiej by bylo, zeby byla czysta, ale to kosztuje. Taki kurz (newidoczny golym okiem) byl zawsze na wszystkim z wyjatkiem np. wnetrza ukladow scalonych, tylko trudno go bylo wykryc. Natomiast matryca cyfrowego DSLR to niezly mikroskop. Montaz zupelnie wolny od kurzu kosztuje bardzo duzo i pracownicy musza wdziewac stroje kosmonautow. Jedno machniecie reka albo pochylenie sie osoby z niezakrytymi wlosami i juz jest sto piecdziesiat pylkow. Ciekawe, ilu nabywcow doplaciloby np. $200 za czysta matryce na dzien dobry, chociaz zakurzy sie tak samo po kilku zmianach obiektywow.

Gorzej z wielkimi paprochami, latajacymi srubkami, albo oczywistymi wadami, jak np. roznica kilku stopni katowych miedzy wizjerem a sensorem w gadzecie za 8 kilodolarow (rezultat: pochyle horyzonty na zdjeciach). Nie ma watpliwosci, ze wskutek parcia na jak najtanszy automatyczny montaz jakosc cierpi w niektorych aspektach (w innych sie poprawia).

Ja sie dziwie, ze taka produkcje w ogole udaje sie zorganizowac w kilka miesiecy. Technologia jest w stazu przejsciowym - montuja prymitywne roboty, ale jeszcze petaja sie po halach ludzie. Czyli wyniki sa najgorsze z mozliwych - krzywo zmontowane bez mozliwosci indywidualnych poprawek, i na dodatek brudne. Dzisiaj Canon wysyla do serwisu z tym, co kiedys bylo korygowane w fabryce.

Niedlugo ludzi-brudasow juz nie bedzie trzeba, roboty beda lepsze i wszystko bedzie perfect.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 16-07-2008 o 23:18 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

.... a w firmie będą zatrudnione 4 osoby

- Dyrektor
    - księgowa
    - specjalista d/s marketingu
    - inżynier produkcji

I tym samym ziszczą się najczarniejsze wizje Orwell'a...
    Nie mniej- taki jest kierunek przemian w KAZDEJ gałęzi gospodarki,

Dopiero zaczyna

Domyślnie

witam
    Jako szczesliwy posiadasz Canon 40D mam pytanko:
    Czy u Was spod aparatu w miejscu wkrecania przystawki na statyw tez tak trzeszczy ? Jak lekko docisne plastyk to slychac skrzypienie. Bardzo mnie to denerwuje bo przyzwaczailem sie do bardzo dobrej jakosci produktow firmy Apple...

Strona 24 z 30 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów