Czyli wszyscy czekamy na krok Canona, chyba i ja poczekam
Powinno być konkretne uderzenie ze stony C bo D3 to udana konstrukcja.
5D jest jak na sprzęt Canona bardzo długo na rynku więc konstruktorzy mieli kupę czasu na przygotowanie odsieczy![]()
Czyli wszyscy czekamy na krok Canona, chyba i ja poczekam
Powinno być konkretne uderzenie ze stony C bo D3 to udana konstrukcja.
5D jest jak na sprzęt Canona bardzo długo na rynku więc konstruktorzy mieli kupę czasu na przygotowanie odsieczy![]()
pozdrawiam
No to tego się tutaj nie dowiesz. Najlepiej zapytać w serwisie Canona. Pytanie czy będą chcieli się tą wiedzą podzielić.
No to ja bym się nie męczył tylko dozbierał na to D300.
A po co komu taka sraczka? Jak potrzebujesz czegoś takiego to niedoświetlasz i masz to samo 8).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ha, czy to jest używalne to inna kwestia. Ale wkrótce jakość przy wysokich iso powinna się poprawiać. Na razie producenci będą szpanować wysokim ISO, tak jak w kompaktach szpanowali wielkimi zoomami (oczywiście cyfrowymi). Potem pójdą jednak w jakość.
a ja mam do użytkowników 40d trochę lamerskie pytanie jako że dni dzielą mnie przed zakupem tej puszki. Bawiłem się nią ostatnio w fotojokerze i zniesmaczył mnie trochę obracający się przycisk ok razem z tarczą obrotową menu... czy to normalne ? wam też się on obraca w trakcie "przewijania" menu ?? wiem że to tylko detal ale jestem przewrażliwiony na tym punkcie. z góry dzięki za odpowiedź
Ostatnio edytowane przez bio3y ; 13-05-2008 o 13:30
Nie zwracałem na to nigdy uwagi, nawet gdyby to nie ma wpływu na robione zdjęcia.
jeśli się obraca to tak miało być
np. we wszystkich Nikonach kręci się przycisk spustu
ps. nie wiem czasem czy specjalnie nie jest to robione aby przy zmianie kąta palcai manewrowaniu nie było ślizgo-suwu po powierzchni tylko piękny obrót
To i ja dorzucę lamerskie pytanie do użytkowników 40czy pracując na manualu można sterować warością przesłony kółkiem na korpusie przy spuście migawki, a czasem migawki tym dużym funkcyjnym kołem z tyłu body bez żadnego przełącznia czy używania dodatkowych przycisków.
pozdrawiam