Strona 15 z 30 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 294

Wątek: 40d

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

CZARNY80 - Ty wez lepiej zmien serwis z testami sprzetu
    Skoro 40D to taki szmelc, to kup 1Ds Mark III - POWINIEN byc NIENAJGORSZY

A tak powaznie, to czym pstrykasz fotki?

Posluchaj rad kolegow z forum - z cala pewnoscia glupot nie pisza!
    Ten model jest dla jednych slaby, dla innych w sam raz, jeszcze inni nie wykorzystuja jego mozliwosci.
    Sporo tez zalezy od samego szkla, jakiego sie uzywa.

Przez moje rece krotko przewinal sie Olympus E510 z dwoma szklami i Nikon D70.
    Ja ze swojego setu jestem zadowolony, zwlaszcza, ze caly czas ucze sie nim WLASCIWIE poslugiwac
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Zablokowany

Domyślnie

40d to body, po które spokojnie może sięgnąć ktoś wykonujący zdjęcia zarobkowo w celach publikacyjnych. Szum większy od 30d? - nie robiłem testów, ale może minimalnie tak jest. Jednak praca AF na wszystkich punktach, ergonomia jakość wykonania i szybkość fps za 3 koła to uważam bardzo rozsądna propozycja. Odkurzacz dla często zmieniających szkła to też rzecz niezła. Słowem fajne body za rozsądne pieniądze. Nieprzekonani niech tkwią przy swoim.

Domyślnie

a według mnie 40D to straszne badziewie, widziałem go wczoraj w Euro RTV AGD na półce przez szybę i bardzo mi się nie podobał.
    To już moja 350D o niebo lepsza. Bez porównania.

cwanakubwa
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    a według mnie 40D to straszne badziewie, widziałem go wczoraj w Euro RTV AGD na półce przez szybę i bardzo mi się nie podobał.
    Bardzo ważkiego argumentu użyłeś "widziałem przez szybę". Argumentem było by - WIEM/ZNAM.
    Używałem 350, teraz używam 40, żona 400 obydwoje, używamy ich ze "stadkiem obiektywów" na ogół stałoogniskowych. 40 to przyjemny, sprawny aparat, sprawniejszy niż 350 i 400 i to WIEM - nie przez szybę.

Coś już napisał
    Miasto
    Głowno / Warszawa

Domyślnie

To chyba byla mala prowokacja?
    40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Pewnie szyby były brudne....:-D
    Aparat Foto

Zablokowany

Domyślnie

Jeżeli ktoś narzeka na 40D to mogę powiedzieć tylko jedno - nie potrafi robić zdjęć i umiejętnie obsługiwać tego sprzętu. Przesiadłem się na niego z analoga i praktycznie wciska się guzik i wszystko jest perfekcyjnie. Ostrość jest idealna, a funkcje użytkownika są bardzo przemyślane. Szczerze mówiąc im nowszy sprzęt tym mniej potrzeba umiejętności i wysiłku by wszystko (ostrość, ekspozycja) działało poprawnie.

Muszę powiedzieć, że jest kilka wad, które mnie denerwują:
    1) Powiększana jest miniaturka zdjęcia, a nie cały obraz przez co nie da się ocenić ostrości/jakości zdjęcia.
    2)Korzystając z funkcji AF w Live View nie ma możliwości wyboru punktu ostrości więc często AF trafia inaczej niż chcę.
    3)W Live View po opuszczeniu lustra i wybraniu punktu AF aparat nie pokazuje gdzie została ustawiona ostrość, a przy szerokokątnych obiektywach ciężko jest się zorientować patrząc na LCD.
    4)Korzystając z funkcji C1/C2/C3 za każdym razem coś zmieniając trzeba je nadpisywać. Chciałbym, żeby działały jak np. tryb P. Korzystam z niego, zmieniam coś i tak zostaje. (Mogłaby być do tego jakaś funckja użytkownika)
    5)Dolne guziki włączają aparat gdy noszę go na szyi. Aparat powinien "wybudzać" tylko spust migawki
    6)Przycisk "direct print" - bezużyteczny. Mogliby do niego przypisać jakąś inną funkcję. Np. blokadę lustra albo live view lub cokolwiek innego.
    7)Wyświetlacz LCD... niby nie jest tak źle, ale jak na niego patrzę to widzę poszczególne piksele, a to jest denerwujące. Mógłby mieć trochę lepszą rozdzielczość, bo zazwyczaj patrzy się na niego z bliska.

To chyba wszystko, może to są szczegóły, ale mogłyby być poprawione. Poza tym aparat jest świetny. Trochę mały wizjer... ale da się to zrozumieć z powodu mniejszej matrycy.

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał32 Zobacz posta
    Pewnie szyby były brudne....:-D
    nawet na pewno były brudne robiłem 350D przez dwa lata fotki teraz posiadam 40D jak ty uważasz ,że to badziewie, to chyba pora byś porobił fotki i zobaczył jaka jest różnica w tych aparatach i bzdur nie pisz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Po paru miesiącach użytkowania 40d mogę stwierdzić, że to aparat bliski ideału. Jedyne do czego mogę się przyczepić to fatalne Auto ISO, a przecież porządna implementacja tej funkcji nic nie kosztuje...

Zablokowany

Domyślnie

Jestem przekonany, że kolega michał_sokolowski chciał nas sprowokować

Strona 15 z 30 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów